Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ciril Komotar

Torek,
19. 4. 2016,
10.32

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

poplave Varna vožnja

Torek, 19. 4. 2016, 10.32

6 let, 7 mesecev

Starejši moški v Houstonu ugotovil, da nima amfibijskega vozila

Ciril Komotar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
Moški potopil svoj avtomobil | Foto YouTube

Foto: YouTube

Starejši moški je v ameriški zvezni državi Teksas, kjer se borijo z močnim deževjem in poplavami, s svojo hondo insight zapeljal v podvoz, poln vode. Prisotnemu novinarskemu poročevalcu povedal, da ne ve, kaj naj naredi.  Rešil se je v zadnjem trenutku.

V dva metra globoko vodo, kot da je luža

Honda izdeluje model insight. Za zdaj o amfibijski izvedbi še niso razmišljali. | Foto: YouTube Honda izdeluje model insight. Za zdaj o amfibijski izvedbi še niso razmišljali. Foto: YouTube

Po spletu je zaokrožil zanimiv video posnetek, v katerem starejši moški svojo hondo zapelje v močno poplavljen podvoz, kot da bi peljal čez lužo. Verjetno vajen zelo suhega podnebja, sploh pa bržkone nikoli soočen s podobno prometno zagato, je na boj z enim osnovnih elementov matere narave prišel popolnoma nepripravljen. Ko je avtomobil že plaval, je pohodil zavoro in potem celo našel vzvratno prestavo. Ker Hondin insight seveda ni amfibijsko vozilo, je bila popolna potopitev vozila neizbežna.

Ko je bil avtomobil že skoraj ves pod vodo, je novinarski ekipi, ki je na kraju dogodka snemala prispevek za lokalno televizijo, potožil, da ne ve, kaj naj naredi. Vprašal je celo, ali naj se vrne v avto. Po vztrajnem prepričevanju poročevalca, naj vendarle zaplava, je moški izvedel nekaj zamahov v disciplini kravl, temeljitost svoje tehnike pa dokazal s potapljanjem glave pod vodo – kljub očalom. Zadnjih nekaj metrov mu je poročevalec Steve Campion pomagal in ga nekajkrat nerodno pocukal za rokav, rekoč, naj ostane v kadru, saj ju ljudje doma gledajo.

V vednost: nekatere regije zvezne države Teksas se borijo s hudimi poplavami. Prebivalcem prestolnice Houson so oblasti svetovale, naj ostanejo znotraj stavb in se izogibajo odvečnim potem. V zadnjem tednu je v okviru boja z ekstremnimi vremenskimi pogoji umrlo že pet ljudi, število žrtev pa se utegne še povečati.

Ne spreglejte