Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Ponedeljek,
4. 3. 2024,
6.34

Osveženo pred

1 mesec, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

izbor RaceStar avtošport Slovenija 2024

Ponedeljek, 4. 3. 2024, 6.34

1 mesec, 2 tedna

Izbor RaceStar

Srečnih 12, ki se še potegujejo za mikavno nagrado #video

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Izbor RaceStar | Organizatorji izbora in 12 finalistov, ki se bodo za končno nagrado pomerili na finalu v Vrtojbi. | Foto GM Racing

Organizatorji izbora in 12 finalistov, ki se bodo za končno nagrado pomerili na finalu v Vrtojbi.

Foto: GM Racing

Konec tedna se je v Sloveniji začel izbor talentiranih voznikov, ki želijo vstopiti v avtomobilski šport. Prijavilo se je več kot 30 kandidatov, na finalni del izbora potuje dvanajsterica.

Izbor RaceStar je namenjen iskanju novih talentov avtomobilskega športa v Sloveniji. Prijavljenih je bilo več kot 30 kandidatov, med katerimi bo glavno nagrado – to je tekmovalni program v sezoni 2024 – dobil končni zmagovalec. Tudi med drugimi po zgledu podobnih izborov v tujini lahko pričakujemo vsaj del tistih, ki se bodo v ta šport podali v lastni režiji.

Video – prvi del izbora na Brniku

Tim Novak je kot inštruktor vodil prvi del izbora. | Foto: Aljaž Jež Tim Novak je kot inštruktor vodil prvi del izbora. Foto: Aljaž Jež Iskali so tako hitrega kot stalnega voznika

Pod okriljem zveze AŠSLO izbor organizira ekipa GM Racing s pomočjo New Limits Racing. Obe bosta tudi zagotovili končno nagrado, ki predstavlja soudeležbo v tekmovalnem programu za sezono 2024 v višini pet tisoč evrov.

Prvi del izbora je zadnji konec tedna potekal na stezi za karting ob letališču na Brniku, kjer so organizatorji za kandidate pripravili tudi predavanja o ozadju avtomobilskega športa, predstavili so pomen pravilnikov in več podrobnosti o posameznih disciplinah. Najpomembnejši del pa je bil praktični prikaz znanja in talenta za volanom gokartov, kjer so morali mladi pokazati tako hitrost kot tudi stalnost vožnje.

Izbor RaceStar | Foto: Aljaž Jež Foto: Aljaž Jež

Na finale v Vrtojbo še dvanajsterica

"Iščemo kompletnega voznika, ki bo tako hiter kot stalen. Prav tako se mora izzivov lotiti premišljeno in biti pripravljen v ta šport vložiti še nekaj več kot drugi," je povedal inštruktor Tim Novak.

Dvanajst finalistov, ki se bodo čez dva tedna za končno nagrado pomerili v Vrtojbi: Žiga Leben, Tej Medved, Niki Zorec, Luka Močnik, Rok Lazar, Lovro Rakovič, Kevin Novak, Nik Poljanec, Maks Avgušin, Nejc Jutršek, Bine Frelih in Aljaž Černigoj.

Izbor RaceStar je v Sloveniji že potekal. Najbolj odmevna "najdba" prvega izbora je bil Boštjan Avbelj, ki je prek izbora osvojil sedež v pokalnem renaultu twingu, nato dirkal v pokalu Clio na italijanskih dirkališčih ter v velikem slogu presedlal v reli. Avbelj se danes v Italiji bori za vrh njihovega državnega prvenstva, kjer je lani postal prvak prvenstva IRC in razvrstitve Promotion v absolutni konkurenci.
Ne spreglejte