Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 6. 2023,
11.13

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Porsche Slovenija

Natisni članek

Jure Pukl Zveza prijateljev mladine Zavod Varna pot Sara Isaković Jelko Gros advertorial trajnostna mobilnost Porsche Slovenija

Petek, 2. 6. 2023, 11.13

2 meseca, 1 teden

Spoznajte dobre projekte, ki spreminjajo prihodnost

Vsebino omogoča Porsche Slovenija

Porsche Slovenija letos praznuje trideset let svojega uspešnega delovanja in ob tej priložnosti podpira šest vrhunskih projektov, za katerimi stojijo predani posamezniki in organizacije. Preberite, kdo in kako se za boljši jutri zavzema že danes.  

Porsche Slovenija - skupaj z vami že 30 let:

JELKO GROS 

Nordijski center Planica; Projekt trajnostne mobilnosti

Jelko Gros je komentatorski glas smučarskih skokov in idejni oče ter vodja Nordijskega centra Planica. Dolina pod Poncami ni le biser slovenske športne zgodovine, ampak tudi trajnostni zgled s številnimi zelenimi praksami. V sodelovanju s Porsche Slovenija je Planica opremljena tudi s polnilnicami za e-avtomobile. 

NINA BALENT 

Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje; Varen prevoz za otroke in mladino

Nina Balent iz ZPM Ljubljana Moste - Polje soustvarja projekt Varen prevoz za otroke in mladino že trinajsto leto. Ena izmed najbolj prepoznanih neprofitnih in humanitarnih organizacij pri nas s svojo dejavnostjo vliva upanje in poziva k srčnosti. Vozilo, ki ga je zvezi podarilo podjetje Porsche Slovenija, omogoča prevoz donacij po bližnji in daljni okolici, hkrati pa je na voljo za prevoze otrok in družin, ki so del njihovih programov. 

ROBERT ŠTABA 

Zavod Varna pot; Park varne mobilnosti

Robert Štaba je mednarodno priznani strokovnjak za mobilnost in varnost v prometu ter pobudnik, ustanovitelj in predsednik Zavoda Varna pot. Skupaj s podporniki, med katerimi je tudi Porsche Slovenija, soustvarja interaktiven Park varne mobilnosti ter se zavzema za Vizijo nič (nič smrtnih žrtev in nič hudo poškodovanih zaradi prometnih nesreč). 

Dr. MATJAŽ KORMAN 

vodja razvoja pogonskih sistemov, Audi Hungaria; Prenos znanja in izkušenj s področja e-mobilnosti

Dr. Matjaž Korman je strateg, vizionar, razvojnik in ena ključnih oseb tehnološkega razvoja znamke Audi. Napredne ideje e-mobilnosti razvijajo z mislijo na tipičnega uporabnika in lajšanje njegovega življenja. Svoje bogato znanje in izkušnje bo dr. Korman delil na Blejskem strateškem forumu, katerega dolgoletni partner je tudi Porsche Slovenija. 

SARA ISAKOVIĆ 

mag. psihologije; Program za psihološko stabilnost mladih

Sara Isaković je nekdanja vrhunska športnica in prejemnica olimpijske medalje, sicer pa magistra "performance" psihologije in uspešna podjetnica. Verjame, da telo ne more opraviti svoje naloge, ko glava ni na mestu. Letos se posveča delu z mladimi športniki in s Porsche Slovenija za 30 posameznikov/-ic pripravlja brezplačen program psihološkega treninga z imenom Vklopi se. 

JURE PUKL 

mednarodno uveljavljeni saksofonist; Multimedijski jazz projekt 

Jure Pukl je vrhunski in mednarodno priznan jazz glasbenik. Navdih za prihajajoči glasbeni projekt, ki ga podpira Porsche Slovenija, je sprejemanje drugačnosti. Saksofonistu se bodo na odru pridružili umetniki različnih glasbenih stilov in nastop prepletli s čustvi, ki odražajo tako nestrpnost kot tudi nakazujejo človečnost in sočutnost. 

Več informacij o posameznikih in projektih lahko izveste tukaj.

Porsche | Foto: Porsche Slovenija, Klemen Ilovar Foto: Porsche Slovenija, Klemen Ilovar

Ne spreglejte