Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 12. 2023,
14.15

Osveženo pred

5 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Mercedes-Benz GLB Mercedes-Benz GLA Mercedes PR članek

Petek, 1. 12. 2023, 14.15

5 mesecev

Športni terenski dvojec. Mercedes-Benz GLA in GLB

Oglasno sporočilo

Mercedes-Benz GLA in GLB predstavljata ultimativno združitev športnosti, elegance in terenskih zmogljivosti v kompaktnem paketu. Opremljena sta s funkcijami, ki voznikom omogočajo izkušnjo vožnje na najvišji ravni, ne glede na teren, po katerem se vozijo.

Mercedes-Benz GLA in GLB zagotavljata odlično terensko zmogljivost, zanesljivost in vrhunsko udobje, kot jih pričakujete od znamke Mercedes-Benz. | Foto: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz GLA in GLB zagotavljata odlično terensko zmogljivost, zanesljivost in vrhunsko udobje, kot jih pričakujete od znamke Mercedes-Benz. Foto: Mercedes-Benz AG

Čedalje večje povpraševanje po športnih terenskih vozilih Mercedes-Benz dokazuje, da lahko trgu ponudimo pravi model za vse naše kupce. Prav modela GLA in GLB drug drugega odlično dopolnjujeta. GLB je najuporabnejši in najprostornejši predstavnik družine vozil Mercedes-Benz iz kompaktnega razreda, GLA pa je njegov športni brat, ki se bolj osredotoča na življenjski slog. Oba avtomobila zagotavljata odlično terensko zmogljivost, zanesljivost in vrhunsko udobje, kot jih pričakujete od znamke Mercedes-Benz. Ne glede na to, ali se odpravljate na mestne ulice ali raziskujete neobljudene terene, oba sta pripravljena na vsak izziv in vas popeljeta na cilj z eleganco in slogom.

Mercedes-Benz GLA se ponaša z elegantno obliko in dinamičnimi linijami, ki ga naredijo privlačnega za tiste, ki želite športnost in slog v mestnem okolju. S kompaktnimi dimenzijami in agilno vožnjo je namreč popoln za mestno vožnjo, hkrati pa ohranja zmogljivost za vožnjo v raznovrstnih terenskih razmerah. Mercedes-Benz GLB pa je bolj robusten in družini prijazen terenski avtomobil, ki zagotavlja prostornost in prilagodljivost, primerno za vse družinske aktivnosti. Z večjim notranjim prostorom in možnostjo do sedmih sedežev je novi GLB popoln za večje družine, ki potrebujejo dodaten prostor za potnike in vso njihovo prtljago.

Mercedes-Benz GLA je majhen športni terenec z velikimi inovacijami, pametno tehnologijo, prilagodljivim prostorom in še obsežnejšo serijsko opremo. | Foto: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz GLA je majhen športni terenec z velikimi inovacijami, pametno tehnologijo, prilagodljivim prostorom in še obsežnejšo serijsko opremo. Foto: Mercedes-Benz AG

Suveren. Dinamičen. Zanesljiv. Mercedes-Benz GLA

Novi GLA je dinamičen in slogovno dovršen športni terenec, ki združuje urbani šarm s terensko zmogljivostjo. Izstopa s svojo privlačno in kompaktno obliko, zanesljivostjo in vrhunsko notranjostjo, ki na najvišji ravni združuje vtis prostornosti, športnosti in materialov.

Opremljen je z vsem, kar vožnjo naredi udobno in varno, eden od vrhuncev pomembno nadgrajene notranjosti pa je prostostoječi dvojni prikazovalnik. Serijsko sta zdaj vključena 7-palčni kombinirani zaslon in 10,25-palčni multimedijski prikazovalnik z informacijsko-razvedrilnim sistemom MBUX (Mercedes-Benz User Experience) z intuitivnim upravljanjem. Nastavitve sistema MBUX je mogoče individualno prilagajati s številnimi možnostmi. Zmogljiv računalnik, odlična zaslona in grafika, prilagodljiv prikaz, barvni projekcijski zaslon head-up, navigacijski sistem s tehnologijo razširjene resničnosti, programska oprema s funkcijo učenja in glasovno upravljanje z uporabo izraza: Hej, Mercedes pa so ključne prednosti uporabnega sistema.

Z najnovejšimi sistemi za pomoč pri vožnji in s podporo vozniku novi GLA zagotavlja enega najvišjih standardov aktivne varnosti med kompaktnimi vozili. Najsodobnejše funkcije paketa s pomočnikom za vožnjo vključujejo na primer funkcijo zavijanja, funkcijo reševalnega pasu, opozorilno funkcijo za varovanje potnikov pri izstopu in opozorilo, kadar vozilo v bližini prehodov za pešce zazna pešce.

Mercedes-Benz GLB je vsestransko športno terensko vozilo z možnostjo do sedmih sedežev in velikim prilagodljivim prtljažnim prostorom. | Foto: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz GLB je vsestransko športno terensko vozilo z možnostjo do sedmih sedežev in velikim prilagodljivim prtljažnim prostorom. Foto: Mercedes-Benz AG

Prilagodljiv brez primere. Mercedes-Benz GLB

Mogočne dimenzije kratkih previsov in oblika, zasnovana za terensko vožnjo, opcijski štirikolesni pogon 4MATIC in posebne terenske luči, ki pri majhni hitrost pomagajo prepoznavati ovire neposredno pred vozilom – novi Mercedes-Benz GLB je vsestransko športno terensko vozilo.

Prostoren družinski avtomobil kompaktne oblike omogoča do sedem sedežev in je edinstven avtomobil na trgu. Dimenzijsko se uvršča med modela GLA in GLC, a kljub velikosti ostaja zelo okreten. Omogoča nadpovprečno veliko kabinskega in prtljažnega prostora, s tem navdušuje velike družine, zahtevne voznike in aktivne posameznike z večjimi športnimi pripomočki za aktivnosti v naravi. Njegova inovativna notranja zasnova ne zagotavlja le večjega prostora, ampak tudi več sedišč. Drugo vrsto sedežev lahko po želji vzdolžno premikate in dobite prostor, ki je odlično usklajen z vašim življenjem, z opcijsko tretjo vrsto sedežev in prostorom za do sedem oseb.

Notranjost novega avtomobila GLB krasi znana Mercedesova arhitektura: z digitalnimi merilniki, ki so skupaj z informacijsko-razvedrilnim zaslonom povezani v celoto, zanimivimi zračniki, prestižnimi materiali in izrazito ambientalno osvetlitvijo. Odlično počutje v avtomobilu zagotavlja zavidljiva preglednost iz vozila – ne le zaradi višjega sedenja, ampak tudi zaradi veliko steklenih površin in bogato odmerjenim prostorom tako za kolena kot glave vseh potnikov. Za brezhibno vidljivost je lahko opremljen z visokozmogljivimi žarometi LED, ki zagotavljajo odlično osvetlitev tudi na zahtevnem terenu. Modeli s štirikolesnim pogonom 4Matic pa so opremljeni s tehničnim paketom za terensko vožnjo, za optimalno vodljivost na asfaltu ali na neutrjenih podlagah.

Kombinacija prepoznavnih oblikovalskih in klasičnih stilskih elementov modeloma GLA in GLB zagotavlja prav posebno mesto v množici. Najbolje, da se o lastnostih športnega terenskega dvojca, ki sta sinonim za popolno neodvisnost, prepričate kar sami. Obiščite salone vozil Mercedes-Benz in ju spoznajte v omejeni praznični ponudbi.

Mercedes-Benz ima najmlajšo modelno paleto na trgu in največji izbor športnih terenskih vozil, vključno s kompaktnima modeloma GLA in GLB. | Foto: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz ima najmlajšo modelno paleto na trgu in največji izbor športnih terenskih vozil, vključno s kompaktnima modeloma GLA in GLB. Foto: Mercedes-Benz AG

Naročnik oglasnega sporočila je Star Import, d. o. o.

Ne spreglejte