SiolNET. Avtomoto Novice
3,10

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Šok za Porsche: Takojšnji vpoklic 22 tisoč cayennov in ustavitev prodaje

3,10

termometer

Šok za Porsche in lastnike priljubljenih športnih terencev cayenne. Ker so na trilitrskem šestvaljnem dizelskem motorju odkrili nedovoljeno programsko opremo, ki potvarja rezultate testov izpustov, mora Porsche v Evropi vpoklicati 22 tisoč cayennov. Nemška vlada bo istočasno prepovedala registracijo novih vozil s tem motorjem. 

Sporni trilitrski dizelski šestvaljni motor TDI ima v Evropi okrog 22 tisoč porsche cayennov, najverjetneje pa tudi številni volkswagen touareg, pravi nemški prometni minister Alexander Dobrindt. Sporni trilitrski dizelski šestvaljni motor TDI ima v Evropi okrog 22 tisoč porsche cayennov, najverjetneje pa tudi številni volkswagen touareg, pravi nemški prometni minister Alexander Dobrindt. Foto: Porsche

Do rešitve težave in nove homologacije so prodajo oziroma registracijo cayennov ustavili

Nemška vlada ima dokaze, da ima 22 tisoč porsche cayennov v Evropi vgrajeno nedovoljeno programsko opremo za potvarjanje rezultatov izpustov, je v Berlinu povedal nemški prometni minister Alexander Dobrindt. Nemudoma je umaknil homologacijo za te avtomobile in od Porsche zahteval vpoklic in rešitev nastale težave.

Celoten strošek vpoklica bo moralo nositi nemško podjetje športnih avtomobilov. Pri Porscheju so vgrajeno opremo odkrili med notranjim nadzorom in so se z vpoklicem strinjali. Sporen je trilitrski dizelski šestvaljni motor, ki so ga razvili pri Audiju.

Po Dobrindtovih besedah obstaja velika verjetnost, da ima podobno opremo vgrajen tudi volkswagen touraeg. Dokazov za to še ni.

Porsche vse do rešitve težave in odobritve s strani nemškega homologacijskega urada KBA ne sme registrirati novih cayennov. Od 22 tisoč vozil v Evropi jih je okrog šest tisoč v Nemčiji.

Porsche je danes tudi uradno sporočil umik iz programa svetovnega prvenstva v vztrajnostnih dirkah, kjer so bili letos spet zmagovalci prestižne 24-urne dirke v Le Mansu.

Komentarji

2

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • SiByte / 28.07.2017. ob 16:18 +1 0

  Še dobro da je prepoved prodaje le v Nemčiji ravno grem po enega ;) edino ena stvar me moti pri the novih Audi/VW dizlih da ni več tistega črnega dima zadaj pri hitrem pospeševanju, si bom za to morl omislit par let staro Alfo ;)

  +1 0
 • satir / 28.07.2017. ob 08:40 0 - 2

  vsi audijevi oziroma wv dizli smrdijo kot star FAP

  0 - 2
delitve: 43
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin