SiolNET. Avtomoto Novice
0,63

termometer

  • Messenger
  • Messenger
EQ S, EQ E …

So že na cesti: Mercedes potrdil pet novih modelov

0,63

termometer

Mercedes EQ S
Mercedes je objavil le fotografije še zajetno zamaskiranega avtomobila, s katerim so do zdaj opravili več kot dva milijona testnih kilometrov. Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz je potrdil nove modele svoje električne podznamke EQ, že prihodnje leto bo na cestah tudi EQ S – po njihovih trditvah "razred S" električnih avtomobilov.

Pri Mercedes-Benzu so tako skupno potrdili kar šest novih modelov znamke EQ. Njihov prvi model je bil EQ C, športni terenec dimenzijsko primerljiv z mercedesom GLC. Ta avtomobil je na voljo le na redkih trgih, med katerimi za zdaj še ni Slovenije.

Tako EQ S kot EQ B prihajata s povsem nove električne modularne platforme. Tako EQ S kot EQ B prihajata s povsem nove električne modularne platforme. Foto: Mercedes-Benz EQ S z dosegom do 700 kilometrov po WLTP

Po trditvah iz Mercedes-Benza bosta v "nekaj mesecih" sledila nova EQ A in EQ B, ki sta posredno električni različici modelov GLA in GLB. Prvega naj bi videli že letos, EQ B pa v začetku leta 2021. Prihodnje leto bo na ceste zapeljal tudi električni EQ S, električna različica razreda S. Ta avtomobil bo sicer izhajal s povsem nove električne modularne platforme, po napovedih pa bo imel vse do 700 kilometrov dosega z enim polnjenjem.

Mercedes je objavil le fotografije še zajetno zamaskiranega avtomobila, s katerim so do zdaj opravili več kot dva milijona testnih kilometrov. Vozili so jih tako po cestah Južne Afrike kot na skrajnem severu Evrope, obiskali so tudi južnoevropske ceste in tudi dirkališče Nardo.  

Poleg EQ S so pri Mercedesu potrdili še model EQ E, prav tako pa tudi terenski različici obeh modelov.  

Ob vseh naštetih modelih imajo pri Mercedesu že zdaj v ponudbi tudi električno različico kombija razred V, ki nosi ime EQ V.

Mercedes EQ S Foto: Mercedes-Benz

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin