Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sreda,
7. 1. 2015,
9.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Renault Škoda Volkswagen Citroen Opel

Sreda, 7. 1. 2015, 9.31

8 let

Slovenski avtomobil leta je postala škoda fabia (video)

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski avtomobil leta je še drugič zapored postala Škoda. Lansko zmagovalko octavio je letos nasledila fabia. Drugo mesto za volkswagen passata, tretje za renault twinga.

O zmagovalcu med škodo fabio in volkswagen passatom odločali dve točki

V ljubljanskem hotelu Union se je danes odvijala finalna prireditev izbora Slovenski avtomobil leta. Po napetem točkovanju je zmagovalka letošnjega izbora postala škoda fabia, ki je tako nasledila svojo večjo sestro octavio z lanskega izbora. Škoda je tako še drugič zapored osvojila prestižni naslov.

Fabia je v finalu le za dve točki premagala volkswagen passata, ki je dobil največ glasov s strani bralcev in poslušalcev sodelujočih medijev. Tretje mesto je osvojil renault twingo, ki je za fabio zaostal za štiri točke.

Preostali mesti sta si v finalu razdelila še opel corsa in citroen C4 cactus.

Uredništvo Avtomota je največ točk namenilo renault twingu

Uredništvo Avtomota s spletnega medija Planet Siol.net je največ točk podelilo renaultu twingu, na drugo mesto smo postavili citroena C4 cactusa, v našem vrstnem redu finalistov pa so sledili še volkswagen passat, opel corsa in škoda fabia.

"Iskrene čestitke vsem petim finalistom. Vsak izmed njih je na slovenske ceste pripeljal avtomobilske vrednote, ki jih iščemo z izborom Slovenski avto leta in prav vsak izmed njih si na nek način oziroma v določenih postavkah letos zagotovo zasluži prestižni naziv. Med finalisti pa vendar obstajajo razlike. Verjemite, da smo žiranti letos imeli zelo težko delo," je na glasovanju povedal urednik Avtomota Jure Gregorčič.

Tako kot vsako leto smo tudi letos pripravili obsežno obrazložitev našega glasovanja:

S strani bralcev je največ točk osvojil volkswagen passat

V finalni izbor se je tudi letos uvrstilo pet avtomobilov, ki so v predhodnem glasovanju v devetih različnih slovenskih medijih dobili največ glasov. To so volkswagen passat, škoda fabia, renault twingo, opel corsa in citroën C4 cactus. V tem vrstnem redu so po sistemu 6, 4, 3, 2, 1 tudi že dobili svoje prve točke za finalni izbor.

Ne spreglejte