Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Torek,
1. 3. 2022,
7.09

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

53

Natisni članek

Aeroflot

Torek, 1. 3. 2022, 7.09

2 leti, 1 mesec

Aeroflot

Ruski Aeroflot odletel proti Italiji, ni se dobro končalo

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

53

Aeroflot boeing 777 | Ruski Aeroflot s svojimi letali trenutno ne more v države zahodne Evrope. Fotografija je simbolična. | Foto Wikimedia Commons

Ruski Aeroflot s svojimi letali trenutno ne more v države zahodne Evrope. Fotografija je simbolična.

Foto: Wikimedia Commons

Ker je vse več evropskih držav za ruska letala zapiralo zračni prostor, je državni prevoznik Aeroflot s težavo spravil svoja letala nazaj domov. Včeraj so kljub prepovedim poskusili s poletom proti italijanski Veroni, kjer pa so jih po petih urah leta ustavili Grki.

Ruski Aeroflot je moral v zadnjih dneh odpovedati večino svojih zahodnoevropskih letov, saj je od sobote naprej vse več evropskih držav svoj zračni prostor zapiralo za letala ruskih prevoznikov. Včeraj popoldne je kljub temu iz Moskve vzletelo njihovo letalo, ki je imelo za cilj italijansko Verono. Čeprav ima tudi Italija prepoved doleta za ruska letala - izjema v vseh primerih so sicer nujne okoliščine, kot sta klic v sili ali humanitarna narava leta -, je ruski boeing 737-800 vseeno krenil na pot.

Pot iz Rusije proti Italiji se je končala na meji z Grčijo

Leteti je moral po veliko daljši poti kot običajno, in sicer najprej proti vzhodu, da so se izognili zahodnemu delu Rusije. Nato je letalo začelo počasi zavijati desno, tako da je prečkalo najprej Gruzijo in nato še Turčijo. Težave so nastale, ko so želeli po petih urah leta iznad Turčije poleteti nad Grčijo.

Tam so jih letališki kontrolorji očitno zaustavili. Letalo je vstopilo v čakalni krog, po pol ure pa nato spet zavilo nazaj proti vzhodu in kmalu začelo še en čakalni krog nad Istanbulom. Po več kot šestih urah leta je nato Aeroflotovo letalo pristalo prav v Istanbulu. Turčija za ruska letala nima prepovedi preletov.

Aeroflot se sicer ponaša z zelo mlado floto svojih letal. 1. februarja letos so imeli skupno 186 letal s povprečno starostjo le 6,2 leti. Večino flote predstavljajo airbusi A320 in boeingi 737-800 ter boeingi 777-300ER. V floti je tudi devet ruskih suhojev superjet 100, ki jih uporabljajo od leta 2011.

Izjeme so možne, ruski iljušin je danes pristal v Bratislavi

Okoliščine leta sicer še niso znane, prav tako ne, zakaj je letalo sploh krenilo na pot proti Italiji. Letalo je sicer registrirano pod zastavo Bermudov, kar pa na prepoved letov v Evropi ne vpliva.

Ob začetku zapiranja zračnega prostora za ruska letala je pred dnevi Aeroflot že uspel leteti nad Kanado. Sklicevali so se na humanitarno naravo leta in dobili posebno dovoljenje za prelet, kar pa so Kanadčani pozneje označili kot napako.

Izjeme kljub temu ostajajo. Tudi danes zjutraj je v slovaški Bratislavi pristal iljušin ruskega prevoznika Volga Dnepr Airlines, ki je vzletel iz Moskve. Za zdaj še ni znano, zakaj so po letu prek Rusije in Belorusije nato dobili dovoljenje za prelet Poljske in Slovaške.

Brez prepovedi le še dve državi nekdanje Jugoslavije

Ruski prevozniki so sicer zaradi omejitev zračnega prostora in praktično podvojenega časa letenja, kar neposredno kajpak vpliva na porabo goriva in visoke stroške, odpovedali lete v vse države nekdanje Jugoslavije. Prepovedi preletov namreč na tem področju nista sprejeli le še Srbija in Bosna in Hercegovina, a je dostop za ruska letala do njihovih letališč že onemogočen.

 

Ne spreglejte