SiolNET. Avtomoto Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Revoz s polovično nočno izmeno, za twinge in smarte 450 novih delavcev

2

termometer

V novomeškem Revozu, kjer je letos stekla serijska proizvodnja novega twinga in smarta forfour, bodo dozdajšnjo dvoizmensko proizvodnjo danes zvečer dopolnili z napovedano polovično nočno izmeno.

Na uro v Revozu izdelajo 46 vozil

Po podatkih člana uprave Revoza Francija Bratkoviča so za potrebe proizvodnje twinga in smarta v letošnjih treh zaposlitvenih valih zaposlili skoraj tisoč ljudi. V prvem so zaposlovali na račun popolnitve druge izmene, drugi val je bil namenjen dvigu proizvodnje z 42 na 46 vozil na uro, tretji pa vzpostavitvi polovične nočne izmene, je pojasnil.

V Revozovi tovarni so do zdaj izdelovali 600 vozil na dan, kar je polna zmogljivost dveh izmen, z dodatno polovično nočno izmeno pa bodo skupaj na dan izdelali približno 800 vozil.

Načrtovano proizvodnjo 800 vozil na dan naj bi dosegli do konca leta, čeprav so dolgoročne napovedi v avtomobilski industriji nehvaležne, pa si prihodnje leto obetajo dober izid, je dodal.

V novomeški tovarni so pred uvedbo dodatne polovične nočne izmene izdelovali tri modele vozil. V približno dveh tretjinah model novega twinga in v približno tretjini model novega štirisedežnega smarta.

S tako obsežnim zaposlovanjem, ki je povezano z občutno povečanim obsegom poslovanja, je Revoz znatno prispeval k znižanju stopnje brezposelnosti v regiji, hkrati pa povečal svoj delež v slovenskem izvozu in se vnovič uvrstil med največja slovenska podjetja, še poudarjajo v Revozu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin