SiolNET. Avtomoto Novice
2,53

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Električni renault 5 bo naslednik zoeja

Prvič v javnosti: Renaultov odgovor Volkswagnu #foto

2,53

termometer

Renault 5
Koncept električne Renaultove petke tudi v javnosti Foto: Instagram Gilles Vidal

Renault je v Münchnu pokazal nov majhen električni avtomobil, ki bo zamenjal zoeja in ki oblikovno neposredno predstavlja reinkarnacijo nekdanje Renautove petke. Na ceste bo avtomobil, ki naj bi bil za približno tretjino cenejši od zoeja, zapeljal čez tri ali štiri leta.

Medtem ko je Volkswagen s konceptom ID life napovedal mestni električni avtomobil za okrog 20 tisoč evrov, so podoben avtomobil pokazali tudi pri Renaultu. Koncept električne petke, ki je oblikovno neposredno obujanje nekdanjega renaulta 5 (predhodnik clia), so sicer predstavili že pred meseci in ga tokrat prvič pokazali tudi v javnosti. Zelo atraktivno oblikovan električni mestni malček ima še vedno linije, ki zelo učinkovito spominjajo na renaulta 5, in to celo v različici GT turbo.

Renault megane e-tech electric Avtomoto Osupljivo iz Renaulta: ta avto v Slovenijo pripelje spomladi

Električni renault 5 ob boku električnega križanca z imenom megane e-tech electric Električni renault 5 ob boku električnega križanca z imenom megane e-tech electric Foto: Instagram Gilles Vidal Za 30 odstotkov cenejši od zoeja, ki ga bo zamenjal

Predsednik Renaulta Luca di Meo je prek uporabe novih materialov napovedal občutno nižanje cene baterij in tako tudi nižje cene za nekoč serijsko vozilo. Električna petka bo na trgu zamenjala današnjega zoeja, od katerega bo predvidoma za okrog 30 odstotkov cenejša.

To obljublja cene okrog 20 tisočakov, torej podobno kot Volkswagen z ID life. Medtem ko imajo Nemci povsem na novo zasnovano vozilo (z igračarko konzolo, projektorjem za video in podobno), Renault stavi na čustva in povezavo vozila z enim najbolj kultnih renaultov vseh časov.

Doseg Renaultovega malčka bo lahko znašal vse do 400 kilometrov, je v Münchnu potrdil di Meo.

Volkswagen ID life Avtomoto Obljuba Volkswagna: avtomobil, ki ga moramo nestrpno čakati?

Poleg električne petke tudi električna katrca

Renault želi imeti leta 2025 med svojimi prodanimi avtomobili 30-odstotni delež električnih pogonov. Skupno bodo do leta 2025 predstavili sedem povsem električnih avtomobilov. Poleg renaulta megane e-tech electric in električne petke, ki smo ju videli v Nemčiji, bo med novostmi tudi električno obujanje nekdanje katrce. 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin