Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 5. 2022,
8.26

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

zasloni na dotik Google Android Auto Android

Četrtek, 19. 5. 2022, 8.26

1 leto, 11 mesecev

Google Android Auto

Prvi vpogled: tako Google spreminja svojo aplikacijo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Google je naznanil, da bodo posodobili Android Auto in mu s tem namenili drugačen videz z dodatnimi okvirčki za pomembne informacije, dodali so mu več funkcij in poenostavili uporabnost.

Nova vizualna zasnova je sicer najočitnejša novost, a razvojna ekipa je po besedah predstavnikov Googla marsikaj postorila tudi v smislu programskega razvoja. Tako nov vmesnik ne prinaša le novega videza, s pomočjo dodatnih okvirčkov z informacijami bo voznik lahko imel pred seboj vse pomembne informacije oziroma si bo po svojih zahtevah prilagodil, kaj bi želel videti na osrednjem avtomobilskem zaslonu.

Nova podoba za varnejšo vožnjo

"Skozi leta smo spoznali, da vozniki v svojih avtomobilih prednostno uporabljajo tri glavne funkcije: navigacijo, medijske vsebine in komunikacijo. Android Auto bo na voljo s povsem novim vmesnikom, ki bo vozniku pomagal hitreje najti pot, lažje nadzorovati medije in imeti več funkcij na dosegu rok," so v sporočili zapisali pri Googlu.

Z deljenim zaslonom želijo pri Googlu poskrbeti, da bodo vozniku na voljo vse pomembne informacije glede navigacije, obenem pa mu želijo omogočiti preprosto menjavo radijske postaje ali spremembo izbrane pesmi. S tem naj bi voznik manj časa gledal v zaslon in iskal informacije, posledično pa bo vožnja varnejša.

Zaradi izboljšane intuitivnosti se bo zmanjšala potreba po uporabi Googlovega glasovnega asistenta. Za Slovenijo to niti ni ključen podatek, saj je deloval le v angleščini in nekaterih drugih tujih jezikih. Uporabo bo olajšal tudi nov Googlov asistent, ki bo po novem dajal predloge, ki vam bodo pomagali odgovoriti na sporočila z enim dotikom, tako kot v Gmailu. Poleg predlaganih odgovorov bo sistem ponudil tudi, da svoj čas prihoda delite z osebo, ki ji pošiljate sporočila.

Ne spreglejte