SiolNET. Avtomoto Novice
0,86

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prvi Slovenci že vozijo novega nissana leafa #foto

0,86

termometer

Nissan je letos drugo generacijo električnega leafa pripeljal tudi v Evropo, kjer so jih samo prejšnji mesec prodali več kot šest tisoč. Še pred začetkom uradne prodaje so prvi leafi zapeljali tudi na ceste v Sloveniji.

Prvi nissan leaf nove generacije v Sloveniji Prvi nissan leaf nove generacije v Sloveniji Foto: Avantcar

Nissan je bil z leafom pionir elektromobilnosti, z novim modelom pa želijo ponuditi prvi velikoserijski električni avtomobil. Drugi leaf je postal oblikovno bolj evropski, postal je nekoliko večji, ima modernejšo opremo, predvsem pa je dobil večjo baterijo. Kapaciteta osnovne znaša 40 kilovatnih ur (enako kot pri renaultu zoeju), jeseni pa bo avtomobil na voljo še z baterijo kapacitete 60 kilovatnih ur.

Video: Planet TV


Prvi leafi v Slovenijo neposredno iz Nissan Europe

Lastniki prvih leafov v Sloveniji so člani društva e-Mobilnost Slovenija. Lastniki prvih leafov v Sloveniji so člani društva e-Mobilnost Slovenija. Foto: Avantcar Pred dnevi so prvi leafi druge generacije zapeljali tudi na slovenske ceste. Nissan bo leafa zdaj vendarle v Sloveniji prodajal tudi uradno prek svojih trgovcev, a ta prodaja se bo začela šele v prihodnjih mesecih. Prve leafe je v Slovenijo pripeljal Avantcar, ki stoji za ljubljanskim sistemom souporabe vozil Avant2Go. Ti leafi sicer še ne bodo namenjeni temu sistemu, temveč so jih predali v uporabo zasebnim kupcem. Avtomobile je zagotovil neposredno Nissan Europe.

Vsaj trije leafi so dobili novogoriško registrsko tablico. Enega med njimi vozi ljubitelj električnih avtomobilov Marjan Božič, ki smo ga v preteklosti spoznali kot lastnika doma predelanega fiata punta v električni različici. Z leafom se je Božič že odpeljal na Madžarsko.

Med lastniki novih leafov je tudi Marjan Božič, ki smo ga v preteklosti spoznali po doma predelanem fiatu puntu v električni različici. (foto: Marjan Božič) Med lastniki novih leafov je tudi Marjan Božič, ki smo ga v preteklosti spoznali po doma predelanem fiatu puntu v električni različici. (foto: Marjan Božič) Foto: osebni arhiv

(foto: Marjan Božič) (foto: Marjan Božič) Foto: osebni arhiv

Komentarji

1

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

  • Metulj / 20.04.2018. ob 00:36 0 0

    dokler nima vsaj 500km dosega (pozimi se ta prepolovi z leti pa pada) je zame edina uporabna opcija hibrid (ima el. in bencinski motor).

    0 0
delitve: 9
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin