SiolNET. Avtomoto Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Projekt obnove starega VW kombija prepričal Slovence in zbral 30 tisoč evrov

3

termometer

Projekt obnove starega Volkswagnovega kombija "bullija" je eden najuspešnejših projektov slovenske start-up platforme Adrifund, ki praznuje prvo leto obstoja. Nekoč pozabljeni kombi v reki Rižani, ki ga predelujejo v mobilni točilni pult piva na štirih kolesih, je zbral 30 in ne le načrtovanih 15 tisoč evrov.

Ta kombi je 30 let pozabljen ležal v reki Rižani. Zdaj ga v Ljubljani obnavljajo, postal pa je tudi ena izmed uspešnic slovenske platforme zagonskih podjetij Adrifund. Ta kombi je 30 let pozabljen ležal v reki Rižani. Zdaj ga v Ljubljani obnavljajo, postal pa je tudi ena izmed uspešnic slovenske platforme zagonskih podjetij Adrifund. Foto: Gregor Pavšič

Kako Ljubljančana rešujeta kombi, ki je bil 30 let skrit v reki #foto #video

To so najuspešnejši startup projekti v Sloveniji


Pred dobrim mesecem smo pisali o projektu dveh Ljubljančanov Mateja Špeharja in Tadeja Korošca, ki sta prek slovenske platforme za zagonska podjetja (start-up) Adrifund zbirala sredstva za obnovo starega Volkswagnovega kombija. Tega sta po 30 letih izvlekla iz struge reke Rižane in mu začela na obrobju Ljubljane omogočati nov začetek. Končni cilj je popolna obnova in predelava v pivski točilni pult na štirih kolesih, zato se njun projekt imenuje Beer Bulli.

V zadnjem tednu je zgodba starega kombija podvojila zbrana sredstva

Strošek za obnovo sta Špehar in Korošec ocenila na okrog 60 tisoč evrov. Polovico tega denarja pričakujeta od pokroviteljev, četrtino bosta vložila sama, četrtino zneska pa želita nabrati prek Adrifunda.

Ko smo ju v začetku druge polovice februarja obiskala, sta imela zbrano tretjino od želenih 15 tisoč evrov. Danes se je končal projekt zbiranja denarja. Ne le da je Ljubljančanoma en teden pred koncem kampanje uspelo izpolniti zadani cilj, želeni znesek sta v zadnjem tednu podvojila in na zagonski platformi dobila celo 30 tisočakov.

Video: Zakaj obnoviti 30 let star zarjaveli Volkswagnov kombi?

[video: 61875 / ]

Eno leto platforme Adrifund: 15 uspešnih projektov, zbranih več kot 92 tisočakov

Obnova nekoč že pozabljenega kombija iz Rižane se torej nadaljuje. Uspešen projekt je tudi dobra popotnica za prvo obletnico platforme Adrifund, ki jo je ustanovil Matej Rauh. V prvem letu se je prek te odvilo 15 uspešnih projektov, pohvali pa se lahko s 65-odstotno uspešnostjo. S pomočjo Adrifunda so za različne projekte do 1. aprila zbrali dobrih 92 tisoč evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 251
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin