SiolNET. Avtomoto Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Priprave Volkswagna na posledice afere: konec zaposlovanj, nova odpuščanja

1

termometer

Volkswagnov koncern je ustavil zaposlovanje pri svoji finančni družbi in ukinil eno tedensko izmeno v tovarni motorjev. Nadzorni svet bo danes dobil prve rezultate interne preiskave afere.

Služba za financiranje zamrznila zaposlovanja

Volkswagen je z afero dizelskih motorjev, pri katerih je v preteklosti v ZDA in Evropi z nedovoljeno programsko opremo prirejal rezultate testiranj okoljskih izpustov, v zadnjem obdobju izgubil več kot 30 odstotkov svoje vrednosti. V posameznih službah znotraj koncerna se že pripravljajo na težje čase, ki bržkone sledijo ob začetku obnove ugleda in vrednosti koncerna.

Družba Volkswagen Financial Services, ki skrbi za financiranja nakupov vozil koncerna, je preventivno zamrznila nova zaposlovanja. V tovarni motorjev v Salzgittru so ukinili eno izmed tedenskih izmen, ki so jo sprva odprli zaradi povečanega povpraševanja po motorjih.

Novi odstopi vodilnih, Američani začenjajo svojo preiskavo

Novi predsednik koncerna Matthias Muller je napovedal, da bo našel odgovorne za največji škandal v 78-letni zgodovini Volkswagna. Nekdanjega predsednika Martina Winterkorna, ki je koncern vodil skoraj osem let, bodo najbrž preiskovali nemški organi. V ponedeljek je družba odpustila tri izmed vodilnih razvojnih inženirjev, neuradno naj bi s svojega položaja kmalu odstopil tudi vodja komunikacij Stephan Grühsam.

Člani Volkswagnovega nadzornega sveta bodo danes pregledali prve izsledke interne raziskave o vzrokih in poteku izbruha afere. Nadzorniki se bodo pripravili tudi na potek zunanje preiskave, ki jo bo vodila ameriška odvetniška družba Jones Day. Njihov predstavnik bo danes že prisoten na sestanku v Wolfsburgu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin