SiolNET. Avtomoto Novice
0,30

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Renault scenic vision

Priljubljen Renaultov enoprostorec, kmalu bo SUV

0,30

termometer

Renault scenic vision | Koncept, ki napoveduje novega renaulta scenic. Na cestah bo leta 2024. | Foto: Renault
Koncept, ki napoveduje novega renaulta scenic. Na cestah bo leta 2024. Foto: Renault

Renault bo leta 2024 obudil model scenic, ki pa takrat ne bo več enoprostorec, temveč električni športni terenec. V primerjavi z električnim meganom e-tech je daljši za 28 centimetrov. Koncept delno poganja tudi vodik, ki pa ga v serijskih vozilih napovedujejo šele po letu 2030.

Novodobni scenic ne bo več enoprostorsko vozilo, temveč športni terenec. Koncept je dolg 4,49 metra in širok 1,9 metra. V primerjavi z novim kompaktnim križancem meganom e-tech eletric je daljši za 28 centimetrov, v primerjavi z njim ima tudi 13,5 centimetra daljšo medosno razdaljo. Novi scenic bo pri Renaultu predstavljal novega večjega električnega športnega terenca, ki smo ga posredno napovedali že med prvimi kilometri z omenjenim električnim meganom.

Koncept opominja na prisotnost vodika, a serijski scenic bo električen

Renault je v koncept vgradil tudi precej futuristični vodikov pogon, ki ga sicer v nekoliko večjem obsegu za lahka gospodarska vozila napovedujejo šele po letu 2030. Ta se namreč v konceptu združuje s klasičnim električnim pogonom iz megana. Ko bo scenic zapeljal na ceste, bo imel le še klasični električni pogon, prihajal pa bo z znane platforme CMF-EV.

Renault scenic vision | Foto: Renault Foto: Renault

Bodo "samomorilska" električna stranska vrata tudi serijska?

Čeprav naj bi bil koncept 90-odstotno pripravljen za proizvodnjo, pri nekaterih elementih serijska proizvodnja še ni potrjena. Koncept ima tako zadaj vpeta stranska vrata, ki se odpirajo električno. Tak pristop lahko precej olajša vstopanje v avtomobil in nekoliko spomni na prostornost scenica, ki ga je Renault izdeloval vse od leta 1991. Klasičnega stebrička B zato koncept nima.

Koncept je v večini izdelan iz recikliranih materialov, večino katerih bodo lahko uporabili še v nadaljevanju. Med temi je tudi baterija. Pri serijskem vozilu bo leta 2024 delež recikliranih materialov do 35-odstoten. Notranjost koncepta je pričakovano skrajno digitalizirana in tudi še futuristična.

Renault scenic vision | Foto: Renault Foto: Renault

Renault scenic vision | Foto: Renault Foto: Renault

Renault scenic vision | Foto: Renault Foto: Renault

Renault scenic vision | Foto: Renault Foto: Renault

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin