SiolNET. Avtomoto Novice
3,36

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Pri Daimlerju bodo prenehali razvijati bencinske motorje

3,36

termometer

Pri Daimlerju, lastniku Mercedes-Benza, so se odločili, da bodo prenehali z nadaljnjim razvojem bencinskih motorjev. Usmerili se bodo izključno na razvoj elektrificiranih pogonov in električnih vozil.

Mercedes-Benz v zadnjih letih pospešeno razvija električne modele in je med najbolj dejavnimi proizvajalci na tem področju. Mercedes-Benz v zadnjih letih pospešeno razvija električne modele in je med najbolj dejavnimi proizvajalci na tem področju. Foto: Gašper Pirman

Prihodnost je električna

Pri Daimlerju očitno v zgornjo trditev verjamejo, zato so pohiteli, da bo ta prihodnost na cestah še nekoliko hitreje. Daimler, lastnik Mercedes-Benza, se tako obrača proti električni prihodnosti. Kot je poročal Auto Motor und Sport, je to novico o koncu razvoja bencinskih motorjev potrdil Markus Schaefer. V Daimlerjevih prihodnjih načrtih ni prostora za razvoj bencinskih motorjev, vendar kot je še dodal, bi se zaradi drugačnega stanja na trgu tudi to lahko spremenilo.

Znamka se bo usmerila v razvoj električnih modelov, bencinsko in dizelsko gnani modeli pa bodo vse bolj na stranskem tiru. Gre le za nadgradnjo preteklih načrtov. Mercedes-Benz v zadnjih letih pospešeno razvija nove električne modele, med njimi ne manjkajo niti tovornjaki, kombiji in avtobusi.

So pa svojo naklonjenost električnemu pogonu pokazali že pri znamki Smart. Na pravkar potekajočem avtosalonu v Frankfurtu so predstavili prenovljena smartova modela, ki sta na voljo izključno z električnim pogonom.

Komentarji

19

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • jugda / 20.09.2019. ob 16:45 +16 - 3

  Začetek konca mercedesa. Prihodnost je v alternativnih pogonih in ne izključno elektrika. Butli.

  +16 - 3
 • Carlos / 20.09.2019. ob 17:14 +7 - 1

  Še nekaj let, pa si bodo premislili. Samo kakšne "rude" zmanjka zaradi tako imenovanih političnih razmer in bodo drugače razmišljali. Električni avtomobili so odvisni od toliko snovi da so bencinsko in dizelsko gnana vozila mala malica. Še pred polnjenjem.

  +7 - 1
 • satir / 20.09.2019. ob 18:17 +7 - 1

  Švabi nimajo dovolj štroma za njihove dvotonske litoželezne monstrume. Hitler ni imel nafte, Merklci bo pa štroma zmanjkalo, še za voziček ji ne bo dovolj.

  +7 - 1
delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin