Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 12. 2012,
11.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Mercedes-Benz

Sreda, 12. 12. 2012, 11.12

8 let

Prenova mercedes-benzu serije E prinaša podobo razreda S

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nov mercedes-benz razreda E zopet igra na znane karte, ravno na tiste, na katere tudi mora. Učinkovit, poln sodobne tehnologije in poln čustev.

Elegantnejši, linijsko bližje seriji S

Osrednja cilja prenove sta bila nos vozila ter svetlobna telesa spredaj in zadaj. Dotika oblikovalcev je bil deležen tudi zadnji odbijač z integriranimi konci izpušnih cevi. Nos vozila bo tako še nekoliko bolj markanten in precej bolj podoben mercedesovemu najbolj premium razredu S.

Osrednji žarometi niso več ločeni kot pri zdaj aktualni seriji E. Glavne luči so torej združene v centralno enoto, ki pa jo pod krovnim steklom vseeno elegantno predelita dva svetlobna LED-kanala.

Vsi motorji s sistemom ECO start/stop in s tehnologijo BlueDIRECT

Novo iz ponudbe Mercedesovih motorjev je tehnologija BlueDIRECT, ki so jo prenesli v nov štirivaljnik iz 6- in 8-valjnih Mercedes-Benzovih motorjev. Tehnologija BlueDIRECT temelji na neposrednem vbrizgu, natančneje na hitro delujočih piezo injektorjih za večkratno injiciranje, hitrim večkratnim vžigom svečk, turbopolnilniku, spremenljivim prilagajanjem odmične gredi na sesalni in izpušni strani, nadzorovano pa je tudi delovanje oljne črpalke.

E serija s štirivaljnikom v nosu v mešanem ciklu porabi 5,8 litra goriva na sto kilometrov in v stotih kilometrih proizvede 135 gramov ogljikovega dioksida. Nov 4-valjni, prav tako pa tudi 6-valjni motorji razreda E dosegajo standarde EU6.

Ponudbo 6-valjnikov v razredu E dopolnjuje še E 300 Bluetech Hybrid, ki združuje 4-valjni dizelski motor (150 kW) z elektromotorjem (20 kW), ki na sto kilometrov porabi le 4,1 litra dizelskega goriva ter v zrak izpusti 107 gramov ogljikovega dioksida.

Menjalnik je lahko ročni 6-stopenjski ali pa 7G-tronic – samodejni sedemstopenjski. Pogon je klasično mercedesovski, torej zadaj, seveda pa sta lahko limuzinski ali pa karavanski E gnana tudi na vsa štiri kolesa.

Ne spreglejte