Premiera: novi BMW 5 prvič v Ljubljani

BMW, ki je lani v Sloveniji prodal več kot 2.200 svojih avtomobilov, je v Ljubljano premierno pripeljal tudi svojega glavnega letošnjega aduta, novo serijo 5. Za 4,9 metra dolgo limuzino bo treba odšteti vsaj 52 tisočakov.

Prvi BMW serije 5 je sicer že v Ljubljani, a kupci bodo nanj vseeno še nekoliko počakali. Prvi BMW serije 5 je sicer že v Ljubljani, a kupci bodo nanj vseeno še nekoliko počakali. Foto: Gregor Pavšič

Prva vožnja – BMW serije 5


Lani BMW-ji v roke 2.217 kupcev

BMW je danes v Ljubljani prvič razkril novo generacijo svoje serije 5, ki smo jo sicer lani jeseni že vozili tudi na portugalskih cestah. Ta avtomobil bo ključna novost bavarske znamke v Sloveniji, s katero nameravajo zadržati status vodilne premium znamke v Sloveniji, poudarja Maciej Galant, direktor BMW Slovenija. Lani so v Sloveniji prodali 2.217 vozil BMW, med katerimi je bilo uradno registriranih 44 vozil serije 7. Letošnja glavna novost bo prav omenjena serija 5, znotraj poslovne skupine pa za znamko Mini največ pričakujejo od nove generacije countrymana. Minija je lani sicer kupilo 191 Slovencev.

"Pomembna je bila širitev prodajne mreže. Dobili smo prodajni salon v Kopru, v roku dveh let bomo še drugega odprli v Ljubljani. Prestolnica bo kmalu dobila tudi prvi namenski salon za znamko Mini," dodaja Galant, ki poudarja tudi električni program z modelom i3.

Na fotografiji je model 540i, ki ga poganja bencinski trilitrski šestvaljni motor z močjo 250 kilovatov. Na fotografiji je model 540i, ki ga poganja bencinski trilitrski šestvaljni motor z močjo 250 kilovatov. Foto: Gregor Pavšič

"Petica" s šestvaljnikom in 340 "konji" za vsaj 67 tisočakov

Osnovni BMW serije 5, ki prinaša dvolitrski štirivaljni dizelski motor (140 kW/400 Nm navora) bo v Sloveniji stal od 52 tisoč evrov naprej. Na zgornji fotografiji je model 540i, ki ga poganja bencinski trilitrski šestvaljni motor z močjo 250 kilovatov (340 "konjev"). Motor ima 450 njutonmetrov navora in 4,9 metra dolgo limuzino do hitrosti sto kilometrov na uro potisne v 5,1 sekunde. Najvišja hitrost je elektronsko omejena na 250 kilometrov na uro. Taka različica BMW serije 5 v Sloveniji stane vsaj 67 tisoč evrov.

Sorodne vsebine

Komentarji

1
  • goran.golob@gmail.com / 10.01.2017. ob 17:38

    Motor ima 50 njutonmetrov navora......nekam malo:))

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano