SiolNET. Avtomoto Novice
0,59

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Hyundai

Predsednika ZDA in Hyundaia sta sklenila velik posel

0,59

termometer

Joe Biden Hyundai | Predsednik Hyundaia Euisun Chung se je v Seulu srečal z ameriškim predsednikom Bidnom. | Foto:
Predsednik Hyundaia Euisun Chung se je v Seulu srečal z ameriškim predsednikom Bidnom.

Hyundai bo v ZDA gradil svojo prvo namensko tovarno za električne avtomobile in baterije, katere investicijsko vrednost ocenjujejo na 5,5 milijarde dolarjev.

Ameriški predsednik Joe Biden se je med obiskom južnokorejskega glavnega mesta Seul srečal tudi z vodstvom družbe Hyundai Motor Group, ki združuje avtomobilski znamki Hyundai in Kia. Predsednik korejskega podjetja Euisun Chung je potrdil, da bodo do leta 2025 v ZDA vložili več kot deset milijard dolarjev.

Hyundai ioniq 5 Avtomoto Korejec, ki prehiteva Evropo? Vse to zmore, le 15 minut zamika ima.

Hyundai ima z ioniqom 5 trenutno enega tehnično najnaprednejših avtomobilov na trgu. | Foto: Gašper Pirman Hyundai ima z ioniqom 5 trenutno enega tehnično najnaprednejših avtomobilov na trgu. Foto: Gašper Pirman Prvi avtomobili iz Georgie za leto 2025

Dobro polovico tega zneska bodo namenili novi tovarni v zvezni državi Georgia, kjer bodo gradili tovarno za električne avtomobile in baterije. Za Hyundai bo to prva namenska tovrstna tovarna. Postavili jo bodo blizu mesta Savannah. Graditi jo bodo začeli prihodnje leto, avtomobile pa bodo tam lahko začeli proizvajati v prvi polovici leta 2025.

Letna proizvodna kapaciteta bo znašala okrog 300 tisoč avtomobilov znamk Hyundai in Kia (morda tudi Genesis), skupno pa bodo zaposlili okrog 8.200 ljudi.

Za zdaj ni znano, kolikšno začetno pomoč pri investiciji bo primaknila zvezna država. Georgia je postala tudi dom tovarne nove znamke Rivian, tudi to tovarno so postavili za dobrih pet milijard dolarjev. Rivian je od države dobil za 1,5 milijarde dolarjev davčnih subvencij.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin