Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 6. 2021,
7.50

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Oglasno sporočilo

Natisni članek

avtomobil E-mobilnost PR članek Siemens

Ponedeljek, 28. 6. 2021, 7.50

2 meseca, 2 tedna

Pospešek e-mobilnosti: učinkovite in trajnostne rešitve za polnjenje

Oglasno sporočilo
Siemens, novo

Elektromobilnost, ki jo poganja obnovljiva energija, predstavlja eno najpomembnejših možnosti za zmanjšanje izpustov CO2 za bolj trajnosten način prevoza ljudi in blaga.

Matej Grdadolnik je v Siemensu Slovenija odgovoren za pametna omrežja in sisteme za distribucijo energije. | Foto: Matej Grdadolnik je v Siemensu Slovenija odgovoren za pametna omrežja in sisteme za distribucijo energije. "Do leta 2030 na cestah pričakujemo že več kot 150 milijonov e-vozil. A vse se začne z ustreznimi e-polnilnicami za vsakdanjo rabo, ki omogočajo priročno uporabo, brezčasno zasnovo ter vse potrebne rešitve za povezljivost. Brez njih ustrezen porast e-mobilnosti ne bo mogoč in o vzpostavitvi bolj trajnostnega načina prevoza ne bomo mogli govoriti," je prepričan Matej Grdadolnik, ki je v Siemensu Slovenija odgovoren za pametna omrežja in sisteme za distribucijo energije.

Grdadolnik dodaja, da zagotavljanje polnilne infrastrukture ni pomembno le za posameznike, temveč je to področje, ki bo v prihodnosti opredeljevalo odnos in trdnost povezave med podjetji in potrošniki: "O polnilnicah morajo zato razmišljati tudi hoteli in trgovine, od delodajalcev jih pričakujejo zaposleni, so dodana vrednost polzasebnih parkirišč ..."

SICHARGE CC AC22: polnjenje za javne in poljavne urbane površine

Siemensove kompaktne polnilne postaje serije SICHARGE zagotavljajo popolno infrastrukturo za polnjenje električnih vozil za javne in poljavne urbane površine. SICHARGE CC AC22 lahko z močjo 2 x 22 kW hkrati polni dve električni vozili v skladu s standardi IEC in jo je mogoče namestiti samostoječe ali vgraditi v prilagodljivo in modularno okolje.

Izpolnjuje najvišje standarde kakovosti, odlikuje pa jo tudi eleganten in robusten dizajn, ki se popolnoma integrira v katerokoli okolje in ga je mogoče, zahvaljujoč številnim različicam in možnostim, zelo prilagoditi. Omogoča vzporedno polnjenje dveh električnih avtomobilov, pri čemer sistem za dinamično upravljanje obremenitve zagotavlja pravično porazdelitev moči polnjenja med obe vozili.

SICHARGE CC AC22 omogoča pravično vzporedno polnjenje dveh električnih avtomobilov. | Foto: SICHARGE CC AC22 omogoča pravično vzporedno polnjenje dveh električnih avtomobilov.

SICHARGE D: ko je časa malo

Kadar je časa za polnjenje malo in je potrebna velika moč polnjenja, je prava izbira Siemensova polnilnica SICHARGE D. Primerna je za hitre polnilne točke za avtoceste, mestna parkirišča ter nakupovalna središča.

S konstantnim izkoristkom nad 95,5 odstotka in maksimalnim izkoristkom 96 odstotkov novi SICHARGE D zagotavlja, da skoraj vsa proizvedena električna energija pride do avtomobila, ki se polni. Odlikuje se z eno najvišjih učinkovitosti na trgu, kar za stranke pomeni nižje operativne stroške. Poleg tega je polnilnica zasnovana tako, da ustreza prihodnjemu tehnološkemu razvoju: četudi so polnilne zmogljivosti večine električnih vozil danes še omejene, bodo v prihodnosti lahko sprejele višjo moč polnjenja in zahtevale večje napetostne razpone. Zato ima SICHARGE D možnost prilagajanja moči polnjenja do 300 kW, bodisi od samega začetka bodisi z nadgradnjo "plug-and-play". Poleg tega polnilnica že podpira napetosti med 150 in 1.000 volti (V) in tokove do 1.000 amperov (A) v vseh DC izhodih in je zato primerna tako za vozila, ki so trenutno na trgu, kot za zmogljivejša vozila, ki na trg še prihajajo.

SICHARGE D je tudi prejemnica ene najpomembnejših oblikovalskih nagrad na svetu iF, in sicer v kategorijah uporabniški vmesnik ter storitveno oblikovanje.

Ko je časa za polnjenje malo in je potrebna velika moč polnjenja, izberite SICHARGE D. | Foto: Ko je časa za polnjenje malo in je potrebna velika moč polnjenja, izberite SICHARGE D.

Vsestranski VersiCharge

VersiCharge AC polnilnica je prava izbira za raznovrstno uporabo: na delovnih mestih, v trgovinah, parkirnih garažah, večstanovanjskih stavbah, za vsa javna in tudi domača polnjenja. Ne glede na to, kje poteka polnjenje, ponuja veliko prednosti, kot so enostavna mobilna aplikacija, integracija v pametne stavbe, fleksibilne komunikacijske povezave, hitrejše polnjenje, dinamično upravljanje obremenitve in veliko več. Mogoče jo je namestiti na steno ali stojalo. Številni dodatki omogočajo enostavno vgradnjo na katerokoli parkirno lokacijo. Združljivost z vsemi običajnimi električnimi vozili in veljavnimi standardi polnjenja ter enostavnost uporabe in funkcije zapoznelega in načrtovanega polnjenja zagotavljajo visoko stopnjo udobja uporabnikov.

VersiCharge AC polnilnica je prava izbira za raznovrstno uporabo. | Foto: VersiCharge AC polnilnica je prava izbira za raznovrstno uporabo.

Več Siemensovih rešitev za e-mobilnost: siemens.com/emobility   

Naročnik oglasne vsebine je Siemens.

Ne spreglejte