SiolNET. Avtomoto Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Porscheju prodajni rekord, zaposlenim nagrada skoraj devet tisoč evrov

0

termometer

Porsche (Oliver Buhme - levo in Lutz Meschke - desno)
Foto: Reuters

Kljub varčevalnim ukrepom v koncernu Volkswagen je vodstvo Porscheja, ki je lani spet zabeležilo rekordno prodajno leto, zaposlenim izplačalo slabih devet tisoč evrov nagradnega bonusa.

Porsche je lani prodajo povečal za skoraj petino

Porsche je lani svojo prodajo povečal za skoraj petino in prodal 225.121 avtomobilov. V Stuttgartu so znali izkoristiti prvo celotno prodajno leto macana, enega njihovih ključnih modelov. 

Vodstvo Porscheja, ki je drugi največji prinašalec dobička znotraj 12 znamk koncerna Volkswagen, se je zato tudi letos odločilo nagraditi svoje zaposlene. Približno 12 tisoč delavcem v tovarnah v Stuttgartu in Leipzigu bodo izplačali nagradni bonus v višini 8.911 evrov. To je okrog 300 evrov več, kot so jim izplačali lani.

"Zaposleni si nagrado zaslužijo. Pomagali so nam doseči izredne rezultate v okolju, ki nikakor ni bilo preprosto," je dejal Oliver Buhme, izvršni direktor Porscheja.

Nagrade tudi pri znamkah Audi in Volkswagen

Bonuse bodo zaposlenim v Ingolstadtu in Neckarsulmu izplačali tudi pri Audiju. V povprečju bodo dobili 5.420 evrov, kar je dobrih tisoč evrov manj kot lani. Manjše kot lansko povprečje pri 5.900 evrih bodo tudi bonusi za izbrane zaposlene pri znamki Volkswagen. 

Po poročanju nemških medijev odpoved grozi okrog tri tisoč zaposlenim v nemških pisarnah koncerna Volkswagen.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin