Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 3. 2019,
11.20

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Ford SUV PR članek

Petek, 15. 3. 2019, 11.20

5 let, 1 mesec

Fordova vozila Active in SUV

Popolni sopotniki za vaše aktivno življenje

Oglasno sporočilo
Ford

Predstavljajte si, da vas na domačem dvorišču čaka jekleni konjiček, ki kar kliče po dogodivščinah. Preizkusite ga na zasneženih poteh, zapeljite ga v hribe ali naredite daljši ovinek po makadamski cesti. Morda pa sploh ne potrebujete ceste … Ob raznoliki paleti Fordovih vozil Active in SUV se vam ni treba zadovoljiti le z njihovo podobo. Prijavite se na testno vožnjo v svojem kraju in se potegujte za deset dni z izbranim modelom!

Ford | Foto: Samozavestno nad luknje in ovire

S terenskimi in "crossover" vozili boste zlahka premagovali mestne robnike in globoke luknje na terenih. Zaradi večjega odmika od tal lahko avto brez skrbi zapeljete čez oviro, ne da bi podrsali po spodnjem delu.

Ford | Foto: Inteligentni pogon AWD

Zahvaljujoč inteligentnemu štirikolesnemu pogonu (AWD), ki poskrbi za oprijem in ravnovesje v ovinkih ter odzivnost na težavnih voziščih, se predvsem Ford Kuga in EcoSport redko znajdeta v zadregi.

 

Ford | Foto: Izberite svoj način vožnje

Pri vozilih Active pa se zahtevnejših voznih terenov lahko lotite s preklapljanjem med različnimi voznimi načini, na primer Trail in Slippery. Pri Fiesti Active lahko izbirate med tremi, pri Focusu Active pa kar med petimi različicami.

NAGRADNA IGRA

Pravi značaj vozil Active in SUV lahko preizkusite tudi sami. Na spletni strani FordMagazine.si poiščite nagradno igro, v kateri s prijavo na testno vožnjo do konca marca sodelujete v žrebu za deset dni z izbranim vozilom Ford Active ali SUV.

 

Ford | Foto: Varno na poti

Med aktivnim potepanjem se lahko zanesete na Fordove številne tehnologije, ko za varnejšo vožnjo skrbijo sistem za opozarjanje na nenamerno menjavo pasu, aktivni tempomat, sistem za zaznavanje vozila v mrtvem kotu, pomoč za preprečevanje trkov z zaznavanjem pešcev in kolesarjev, prepoznavanje prometnih znakov in druge najnaprednejše tehnologije.

Ford | Foto: Da vas ne bo zeblo

V zimskih mesecih pa se poleg ogrevanega volana in sedežev kot neprecenljiv izkaže sistem Quickclear za čiščenje vetrobranskega stekla, ki v nekaj sekundah odmrzne ali osuši steklo in brisalce.

Ford | Foto: Izstopajte iz množice

Fordova vozila iz družine Active in SUV niso le zmogljiva, na težje dosegljive cilje boste prispeli z udobnim, pametnim in atraktivnim sopotnikom. Z unikatnimi barvami karoserije, strešnih nosilcev, edinstvenih platišč in značilnih ščitnikov blatnikov boste, ne glede na to, kam se odpravite, izstopali iz množice. Pri avtomobilih, ustvarjenih za doživetja, pa je treba misliti tudi na notranjo opremo. Ta je pri vozilih Active izdelana iz trpežnejših materialov, ki prenesejo blato, pesek in vse preostalo, kar boste ob potepih prinesli vanje.

 
Fotogalerija
1 / 7
Med nedavnimi zimskimi počitnicami je Kuga prevzela vajeti družinske zabave in otroške nadobudneže popeljala na nočno sankanje. Neuhojeno sankaško progo, ki jo "običajna" vozila verjetno ne bi zmogla, je osvetlila z žarometi in otroško veselje se je začelo. Ponavadi so žareče otroške oči dovolj tudi za srečo staršev, tokrat pa so k tej v zimskem večeru pripomogli tudi ogrevan volan, sedeži in vetrobransko steklo s tehnologijo Quickclear. Res ni potrebno veliko za popoln dan, le popoln sopotnik.

 

 

Fiesta | Foto: Fiesta Active

Z razgibanim slogom športnega terenca v kombinaciji s Fiestino legendarno vozno dinamiko je nova Fiesta Active avto, s katerim boste nepremagljivi tako na mestnih ulicah kot na stranpoteh. Nova Fiesta Active ponuja številne možnosti personalizacije z različnimi barvnimi kombinacijami in paketi opreme. Dodajte ji še zvočni sistem B&Q PLAY, zasnovan ekskluzivno za kabino Fieste, in vozna izkušnja bo preprosto popolna.

 

Focus | Foto: Focus Active

Fordu Focusu, slovenskemu avtu leta 2019, se pridružuje različica Focus Active z aerodinamičnimi linijami in poudarki, ki ji dajejo pečat terenskega vozila. Zasnova notranjosti zagotavlja udobje, ki ga poznamo pri preostalih modelih Focusa, vendar je iz trpežnejših materialov, ki prenesejo posledice vaših pustolovščin. Zasluga za to, da vas bo na vaših dogodivščinah popeljal še dlje, gre kar 30 milimetrov večjemu odmiku od tal ter dodatnima načinoma vožnje Trail in Slippery. K temu dodajte še napredne tehnologije, kot so novi osemstopenjski avtomatski menjalnik s funkcijo Stop&Go, usmerjanje v sredino voznega pasu in sistem inteligentnih luči, ki posvetijo v ovinek, še preden zasukate volan. 

 

Kuga | Foto: Ford Kuga

Popolna sopotnica voznikov, ki so vedno v gibanju. Nič nenavadnega torej, da jo je izbrala naša smučarska prvakinja, neuničljiva Ilka Štuhec. Z inteligentnim štirikolesnim pogonom AWD je neustavljiva na težavnih terenih. Njen športni videz priteguje poglede tudi na mestnih ulicah, ki jih boste zaradi višjega podvozja in s pomočjo Fordovih inteligentnih tehnologij premagovali prav tako brez težav kot luknjaste stranpoti. Ne glede na to, ali potrebujete fleksibilen družinski avto ali zmogljivo vozilo za terenske vožnje, je Kuga univerzalno vozilo.

 

Ford | Foto: Ford EcoSport

Odlična izbira za vse, ki uživate v visokem položaju sedenja, izjemni vozni izkušnji in najnaprednejših avtomobilskih tehnologijah. EcoSport z inteligentnim štirikolesnim pogonom AWD je oblikovan za urbano džunglo in ustvarjen, da iz nje pobegne. Zmogljivi motorji poskrbijo za varčno vožnjo, vrhunsko oblikovana notranjost z najsodobnejšim vmesnikom SNYC 3 in novim zvočnim sistemom B&Q PLAY pa za popoln užitek v prav vsaki vožnji. Vozilo EcoSport je izbrala tudi slovenska vrhunska smučarka Ana Bucik.

Več na Active-SUV.PrvaIzbira.si in FordMagazine.si. 

Uradna poraba goriva: 5,8-9,9 l/100 km. Uradne specifične emisije CO₂: 99-208 g/km. Emisijska stopnja: Euro 6b, uradne emisije NOx: 0,0097-0,0782 g/km, specifične emisije trdih delcev: 0,00005-0,00307 g/km, število delcev: 0,02-44,9 x 1011. Ogljikov dioksid (CO₂) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka, zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov.

Naročnik oglasnega sporočila je Summit Motors Ljubljana.

Ne spreglejte