Dobili nove kombije za prevoz zapornikov

Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij je dobila 13 novih kombiniranih specialnih vozil. Nova vozila bodo nadomestila dotrajana vozila po posameznih zavodih za prestajanje kazni zapora, s katerimi pravosodni policisti opravljajo prevoz zaprtih oseb v različne zunanje institucije, sporočajo s pravosodne policije.

Nova pridobitev slovenske pravosodne policije - 13 kombijev.

Nova pridobitev slovenske pravosodne policije - 13 kombijev. Foto: policija

Na razpisu so izbrali 13 vozil renualt trafic. Policija bo vozila uporabljala za prevoz na sodišča, v zdravstvene ustanove, centre za socialno delo, upravne enote in tako naprej. Varnostno so preurejana na način, da omogočajo varen in human način prevoza obsojencev in pripornikov. Vozila imajo vgrajeno tudi potrebno opremo za nemoteno delo pravosodnih policistov.

"Najstarejša specialna vozila, ki jih trenutno še uporabljamo za prevoz zaprtih oseb, so iz leta 1997 in imajo prevoženih več kot 200 tisoč kilometrov ter so pogosto pokvarjena," so dejali pri policiji, kjer bodo do konca septembra dobili še devet specializiranih vozil renault kangoo.

Ministrstvo za javno upravo vodi tudi postopek za nakup 11 civilnih vozil, ki bodo dobavljena do konca oktobra 2017.


Preberite še:

To so nova policijska patruljna vozila, videli jih boste predvsem na avtocestah #foto

Nove škode octavie za policiste, čakajo jih več kot 300


Letos že dve osvežitvi

Škode octavie RS dosežejo najvišjo hitrost 228 kilometrov na uro. Škode octavie RS dosežejo najvišjo hitrost 228 kilometrov na uro. Foto: Gregor Pavšič V januarju in marcu je osvežitev voznega parka dočakala tudi policija.

Januarja so dobili 43 novih patruljnih avtomobili za nadzor prometa. Dobili so škode octavie RS z dizelskim motorjem, ki ima 135 kilovatov in doseže najvišjo hitrost 228 kilometrov na uro.

Marca so napovedali še pridobitev 300 škod octavij s klasičnim dizelskim motorjem, ki bodo klasična patruljna vozila.

 

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano