Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Torek,
22. 12. 2015,
8.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Lamborghini

Torek, 22. 12. 2015, 8.02

8 let

Po Gorenjski vozi lamborghini huracan: lastnik Slovenec, registriran v Nemčiji?

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Na slovenskih cestah je mogoče srečati tudi novega lamborghinija huracana z že znanimi nemškimi registrskimi oznakami. Avtomobil, ki je nasledil gallarda, stane več kot 200 tisoč evrov.

Fotografije huracana so iz Reteč pri Škofji Loki

Na socialna omrežja pogosto zaidejo fotografije atraktivnih superšportnih avtomobilov, ki jih privabijo slovenske ceste. Nanje je zdaj očitno zapeljal tudi novi lamborghini huracan. Avtomobil ima že dobro znane nemške registrske oznake, po navedbah avtorjev fotografij pa lastnik tudi govori slovensko in je v preteklosti že imel v lasti več hitrih športnih in prestižnih avtomobilov.

Desetvaljnik s 610 "konji" potegne avtomobil krepko prek 300 kilometrov na uro

Lamborghini huracan se sicer ne more potegovati za uvrstitev med najdražje avtomobile na slovenskih cestah, vseeno pa gre za enega najbolj atraktivnih športnih avtomobilov z vrhunskimi zmogljivostmi. Lamborghini je avtomobil predstavil lani na avtomobilskem salonu v Ženevi, postal pa je neposredna zamenjava za model gallardo. Huracana poganja 5,2-litrski atmosferski motor V10 z močjo 449 kilovatov (610 "konjev"). Pri masi le 1.422 kilogramov lahko do sto kilometrov na uro pospeši v 2,5 sekunde in doseže najvišjo hitrost 325 kilometrov na uro.

Avtomobil, ki se ponaša tudi z elektromagnetskim uravnavanjem podvozja, žarometi LED in kombinacijo neposrednega in posrednega vbrizga goriva v desetvaljniku, je primerljiv z avtomobili, kot so mclaren 650S in ferrari 458. Huracan si del svoje tehnične osnove deli tudi z novim audijem R8.

Bi huracan v Sloveniji stal okrog 250 tisoč evrov?

Cene lamborghinija huracana v tujini znašajo okrog 200 tisoč evrov. Kdor bi tak avtomobil registriral v Sloveniji, bi moral tej ceni prišteti še dodatni davek na motorna vozila. Sodeč po cenovnih primerjavah podobno dragih mercedes-benzov ali porschejev, bi bilo treba vrednosti huracana v Sloveniji prišteti še vsaj okrog 50 tisoč evrov.

Ne spreglejte