Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Torek,
31. 1. 2012,
12.18

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Opel Honda Hyundai Fiat Mazda Autobest

Torek, 31. 1. 2012, 12.18

7 let, 12 mesecev

Pametne matrične luči novi astri prinesle priznanje safetybest 2015

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Žirija izbora Autobest, ki jo sestavlja 26 uglednih evropskih novinarjev, med njimi tudi naš Vinko Kernc, je novi Oplovi astri za prilagodljive matrične luči podelila priznanje safetybest 2015.

Ljudska astra s "pametnimi" lučmi prepričala strokovno žirijo

Letos razširjena žirija izbora Autobest, po novem s svojo 26-člansko ekipo strokovnih neodvisnih novinarjev, pokriva že kar 91 odstotkov evropskih kupcev oziroma le malce manj kot 680 milijonov voznikov. Gre torej za zelo kredibilno organizacijo, ki ocenjuje cenovno dostopne avtomobile.

Pogoj za sodelovanje določenega modela v izboru je namreč cena do 20 tisoč evrov, brez upoštevnih davkov, ti so od trga do trga pač različni. Gre torej za izbor, ki ocenjuje avtomobile, dostopne večini evropskih voznikov.

Žiranti so prvo letošnjo lovoriko izbora, safetybest 2015, podelil novi opel astri. V njenih novih, sicer odplačljivih matričnih lučeh intelliLux LED s stalnim delovanjem nezasenčenega snopa, ki se v temi sproti prilagaja tako, da ne slepi preostalih udeležencev v prometu ter obenem omogoča kar najboljšo mogočo vidljivost, so prepoznali pomemben varnostni napredek. Svojo odločitev so pospremili s komentarjem:

"Tehnologija matričnih luči je najsodobnejša in najbolj inovativna tehnologija avtomobilskih luči. Po vseobsežnem testiranju večine članov žirije Autobest se je sistem izkazal za tako učinkovitega, da smo ga poimenovali magični sistem. Z novim priznanjem astra nadaljuje uspeh corse, ki ji je lani pripadel laskavi naziv Best Buy Car Of Europe for 2015."

V veliki finale izbora Autobest 2016 se je že pripeljalo pet finalistov …

Iz nabora letošnjih novih in prenovljenih modelov so izkušeni evropski novinarji, med katerimi je tudi naš Vinko Kernc, že izbrali finaliste, ki jih bodo podrobneje ocenili konec novembra v tradicionalni bazi, na testnem poligonu žirije, v centru Navak blizu Beograda.

V finalno bitko za laskavi naslov Best Buy Car Of Europe for 2016 se tako podajajo: fiat tipo, honda HR-V, hyundai tucson, mazda CX-3 in opel astra.

Foto: To so letošnji finalisti izbora Autobest 2016 …

Ne spreglejte