Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 3. 2014,
10.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Z družino na poti Toyota Družinski Avtomoto

Torek, 18. 3. 2014, 10.55

8 let

Odpeljite se z družino na Toyotin eko izlet v hibridnem aurisu tourig sports

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Prijava je končana.

Avtomobilski novinarji smo se iz Ljubljane v Dolenjske toplice pripeljali s povprečno porabo od 2,7 do 3,9 litra

Konec maja je Toyota Slovenija na tekmovanje v varčni vožnji Toyota hibridni izziv s svojimi hibridnimi modeli auris povabila slovenske avtomobilske novinarje.

Na 70-kilometrsko pot iz Ljubljane proti Dolenjskim toplicam, ki je vključevala tako mestno vožnjo kot tudi avtocesto in podeželsko regionalko, se je podalo osem novinarskih posadk v obeh karoserijskih različicah – petvratna kombilimuzina in karavan – modela auris s hibridnim pogonom.

Novinarji smo vozili po načelih varčne vožnje in dobro uro dolgo pot končali s povprečno porabo goriva od 2,7 do 3,9 litra. Pri tem velja poudariti, da smo vozili v skladu s prometnimi predpisi, brez kakšnih taktičnih manevrov, kot je denimo zviševanje tlaka v gumah ali pa vožnja v zavetrju.

Gašper Picelj iz Toyote Slovenija poudarja, da je pričakoval, da bomo novinarji tekmovanje končali z rezultatom, ki se bo gibal okoli normirane tovarniške porabe. Torej med 3,8 in štirimi litri goriva na 100 kilometrov. S svojimi rezultati smo nazorno pokazali vse potenciale energijske učinkovitosti hibridnega pogona.

Zdaj ste na vrsti vi, dragi bralci!

Tokrat pa na podoben izziv v sodelovanju s Toyoto Slovenija vabimo vas, dragi bralci. Če menite, da je mogoče s hibridnim avtomobilom voziti še bolj energijsko učinkovito, še ceneje in še odgovorneje do okolja, vas skupaj z vašo družino vabimo za volan.

Cilj vašega družinskega eko izleta med koncem tedna si izberete sami, z varčno vožnjo v hibridu toyota auris touring sports pa boste na tem izletu "napadli" novinarski rekord: povprečno porabo 2,7 litra na 100 prevoženih kilometrov.

Pošljite nam torej svoj predlog eko izleta in se na krilih učinkovite hibridne tehnologije podajte na energijsko družinsko avanturo.

Pošljite nam opis izleta in vašo strategijo varčne vožnje

Najpozneje do ponedeljka, 9. junija, izpolnite spodnji obrazec in nam na elektronski naslov avtomoto@tsmedia.si pošljite opis predloga vašega eko družinskega izleta.

Prijava mora polega osnovnih podatkov (ime in priimek ter elektronski naslov ter kontaktne telefonske številke) vsebovati še:

opis trase poti,

videnje vloge hibrida v avtomobilistični prihodnosti,

okvirno strategijo vašega videnja upoštevanja načel varčne vožnje.

Med prispelimi prijavami bo strokovna žirija, ki jo sestavljajo predstavniki Toyote in našega uredništva Avtomoto, izbrala družino, ki se bo v koncu tedna, 14. in 15. junija, podala na izleta v hibridu toyota auris touring sports.

V izboru sodelujejo vsi udeleženci, ki v času trajanja testne vožnje pravilno izpolnijo prijavnico in pripišejo podatke: ime, priimek, e-poštni naslov.

Ne spreglejte