Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
13. 5. 2021,
6.51

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,11

3

Natisni članek

električni avtomobili kia EV 6 Kia

Četrtek, 13. 5. 2021, 6.51

2 leti, 11 mesecev

Kia EV 6

Nova taktika: Kia za novi avto z rezervacijami tudi v Sloveniji

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,11

3

Kia EV6 | Trimetrska medosna razdalja prinaša prostorno potniško kabino, obenem lahko vleče prikolico s skupno maso do 1.600 kilogramov, ima sprednji in zadnji prtljažnik, v notranjosti dva zaslona, digitalizirana fizična stikala, štirikolesni pogon ... Doseg? Uradno tudi do 510 kilometrov, realno čez 400 kilometrov.  | Foto Kia

Trimetrska medosna razdalja prinaša prostorno potniško kabino, obenem lahko vleče prikolico s skupno maso do 1.600 kilogramov, ima sprednji in zadnji prtljažnik, v notranjosti dva zaslona, digitalizirana fizična stikala, štirikolesni pogon ... Doseg? Uradno tudi do 510 kilometrov, realno čez 400 kilometrov.

Foto: Kia

Kia bo tudi v Sloveniji zbirala prednaročila za svoj novi električni avtomobil EV6, kar je drugačna taktika, kot so jo izbrali pri Hyundaiu. Oba avtomobila z namenske platforme tehnološko spadata v sam vrh trenutne ponudbe elektromobilnosti. Kia EV6 v Sloveniji stane od 44 tisoč evrov naprej, subvencija v tej ceni ni upoštevana.

Korejski avtomobilski koncern Hyundai-Kia je razvil lastno platformo za električna vozila in vsaka znamka tudi svoj prvi namenski električni avtomobil. Medtem ko Hyundai v Sloveniji ne bo zbiral prednaročil za novi model ioniq 5, za katerega na spletni strani uvoznika tudi še ni nobenih podatkov, bo Kia sledila zgledu trgovcev po Evropi in tudi v Sloveniji za model EV 6 zbirala prednaročila.

Kvote teh avtomobilov vsaj prvo leto očitne ne bodo zares velike. Hyundai bi lahko do konca leta v Slovenijo pripeljal kakšnih 20, morda 30 ioniqov 5, nam je v pogovoru povedal Marko Kajfež, direktor znamke v Sloveniji. Za večji pomp okrog enega najboljših električnih avtomobilov na trgu se niso odločili, ker zanj še nimajo konkretnih cen. Te bodo sicer gotovo zelo podobne tistim v Avstriji, kjer je Hyundai na mizo za ioniqa 5 vrgel že vse karte.

Kia EV6
Avtomoto Jasno sporočilo Kie: Znamo in si upamo, to je naš novi avto #foto

V enem mesecu so za EV6 dobili 7.300 rezervacij

Kia je v Evropi od konca marca do konca aprila prejela več kot 7.300 rezervacij za model EV 6, ob tem pa še 30 tisoč povpraševanj. S takim odzivom so svoj prodajni načrt, ki je bil očitno precej zadržan, presegli za 300 odstotkov.

V Sloveniji bo rezervacija avtomobila (v opremi EV6, EV6 GT line in EV6 GT) stala sto evrov (sredstva bodo povrnili, če nakupa ne bo), prve avtomobile pa bo mogoče dobiti letos jeseni.

V Sloveniji se bo redna cena (brez upoštevanja subvencije) za model EV6 začela pri 44 tisočakih.

 

Ne spreglejte