Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Torek,
29. 12. 2015,
7.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Aerodrom Ljubljana letališče

Torek, 29. 12. 2015, 7.07

8 let

Nova cesta mimo letališča na Brniku: kdaj, kje in zakaj jo bodo gradili?

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Prihodnje leto bodo mimo letališča na Brniku začeli graditi novo prometno ureditev. Do leta 2018 bo nastala nova 2,4 kilometra dolga cesta s tremi krožišči, ki bo omogočila lažji dostop potnikov.

Dobro tretjino sredstev bo prispeval Aerodrom Ljubljana

Zaradi zagotavljanja boljšega dostopa do letališča in razvoja poslovno-logističnega kompleksa na severni strani letališča bodo že v drugi polovici leta 2016 začeli graditi novo cesto mimo osrednjega slovenskega letališča. Dela bodo potekala fazno in bodo predvidoma končana leta 2018. Gradili bodo nov 2,4 kilometra dolg odsek s tremi krožišči.

Aerodrom Ljubljana bo financiral slabih 35 odstotkov naložbe, preostalo pa država in občina. Z novo prometno ureditvijo bodo tako tranzitni prometni tok vozil, ki niso namenjena na letališče, speljali mimo. Poleg prenove cestne ureditve bodo prihodnje leto začeli prenavljati tudi potniški terminal.

Letos dobrih deset odstotkov več potnikov

Aerodrom Ljubljana bo letošnje leto sklenil s pozitivnimi kazalniki prometa. Milijontega potnika so tako na letališču pozdravili že 2. septembra, kar je bilo približno tri tedne prej kot v letu 2014. Letos je bilo na letališču oskrbljenih 1,4 milijona potnikov, kar je deset odstotkov več kot lani, slabe štiri odstotke več je bilo tudi premikov letal. Skupna količina tovornega prometa je primerljiva z lanskim letom, za 2,5 odstotka več pa je bilo letalskega tovora.

Rast prometa je posledica novih in okrepljenih letalskih povezav ter posledično konkurenčnejše ponudbe, zaradi katere potniki vse pogosteje izbirajo ljubljansko letališče za potovanja na bližnje, neposredne destinacije, pa tudi na bolj oddaljene, ki so dostopne prek večjih evropskih vozlišč. Adria Airways je aprila začela leteti v Berlin in Stockholm, družbi Turkish Airlines in Air Serbia pa sta povečali število poletov v Istanbul in Beograd.

Na splošno se je struktura letal spremenila v korist večjih in težjih letal, izboljšala pa se je tudi njihova zasedenost. Domači prevoznik je po podatkih Aerodroma Ljubljana letos na ljubljanskem letališču prepeljal pet odstotkov, tuji prevozniki pa 22,2 odstotka več potnikov kot lani.

Odhajajo Švicarji, prihajajo Poljaki in Grki

Promet na letališču Jožeta Pučnika rase hitreje kot pri preostalih tekmecih v regiji. Po podatkih do septembra je bila rast števila potnikov na Brniku 10,8-odstotna, sledili pa so Zagreb s 6,7, Gradec s 5,7, Benetke z 1,7 in Celovec z 1,5 odstotka več potniki. Trst je imel 0,5 odstotka potnikov manj kot lani.

Čeprav bo prevoznik Swiss Airlines ukinil svojo povezavo z Ljubljano, na Letališče Jožeta Pučnika prihajata dva nova redna letalska prevoznika. Poljski LOT bo od prvega marca petkrat tedensko letel v Varšavo, grški Aegean Airlines pa od junija dvakrat tedensko v Atene.

Ne spreglejte