Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sreda,
24. 6. 2015,
9.51

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Alfa Romeo

Sreda, 24. 6. 2015, 9.51

8 let, 3 mesece

Nova alfa romeo giulia ušla na internet, toda kakšen bo njen pravi pomen?

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Alfa Romeo bo z današnjim večernim razkritjem nove giulie začela svoj načrtovani preporod, pri katerem pa jih v boju z nemškimi premium tekmeci čaka tudi veliko ovir. Kakšen je pomen nove giulie?

Danes zvečer uradno razkritje, na internetu že fotografije najbolj zmogljive giulie quadrifoglio

Alfa Romeo bo danes v Milanu predstavila svoj težko pričakovani avtomobil giulia. Že včeraj so na internet pricurljale fotografije neuradne fotografije giulie v najbolj zmogljivi različici quadrifoglio, ki bo neposreden tekmec vozil kot sta BMW M3 in audi RS 4. Ta avtomobil bo poganjal trilitrski bencinski motor V6 z več kot 500 "konji", ki so ga pri Ferrariju sprva izdelali za Maseratijeva modela quattroporte in ghibli. Ta alfa romeo bo imela pogon na zadnji par koles, z uporabo lahkih materialov pa naj bi maso avtomobila znižali na okrog 1.500 kilogramov.

Nov model za boljšo prodajo, večjo kredibilnost in dogovor z novim partnerjem?

Z novim avtomobilom namerava koncern Fiat-Chrysler začeti obujanje znamke Alfe Romeo, v katero bodo vložili pet milijard evrov. Na eni strani bo giulia primer, kako nameravajo Italijani prodajo alf z lanskih 70 tisoč v treh do štirih letih povečati na 400 tisoč vozil na leto, služila pa bo lahko tudi za večjo kredibilnost družbe ter lažje povezovanje z novimi partnerji.

Sergiu Marchionneju, predsedniku koncerna, je najbrž jasno, da Alfa Romeo v boju z nemškimi premium tekmeci ne bo smela tehnično zaostajati. Analitiki zato poudarjajo, da za uspeh Alfe Romeo ne bodo zadoščali le atraktiven videz in močni motorji, saj imajo tekmeci tudi bolje razvito mrežo prodajalcev (težave Alfe Romeo predvsem v ZDA) in uveljavljajo tehnologije prihodnosti, kot je na primer povezljivost vozil z internetom.

Giulia in napovedanih sedem dodatnih modelov bo torej na avtomobilskem trgu nastopalo v zahtevnih okoliščinah, kjer imajo glavni tekmeci že uveljavljen razvoj in tudi urejeno finančno podporo. Pri tej se lahko zatakne Fiat-Chryslerju, saj je Marchionne v zadnjem obdobju že aktivno iskal novega avtomobilskega partnerja. Še posebej trudil se je v smeri General Motorsa, njegovi poskusi pa za zdaj niso obrodili sadov. Ali tudi drugi proizvajalci raje čakajo, da bodo produkt novodobne znamke Alfe Romeo danes zvečer prvič videli tudi v živo?

Ne spreglejte