Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
19. 1. 2017,
9.52

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Audi relikros

Četrtek, 19. 1. 2017, 9.52

6 let, 7 mesecev

Nov športni izziv Audija: po slovesu iz Le Mansa v relikros

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Audi se bo s tovarniško podporo letos vključil v svetovno prvenstvo v relikrosu, kjer bodo podprli svetovnega prvaka Mattiasa Ekstroma z audijem S1 RX quattro.

Ekipa EKS bo letos v svetovnem prvenstvu v relikrosu dobila dodatno tehnično podporo Audija. | Foto: Audi Ekipa EKS bo letos v svetovnem prvenstvu v relikrosu dobila dodatno tehnično podporo Audija. Foto: Audi

Iz Le Mansa v atraktivni relikros

Audi se je lani poslovil iz svetovnega prvenstva vztrajnostnih dirk. Prestižno 24-urno dirko v Le Mansu so v 18 letih dobili kar trinajstkrat. Poleg tovarniškega programa v nemški seriji DTM in svetovnem prvenstvu formule E bo Audi letos uradno vstopil tudi v svetovno prvenstvo v relikrosu. Njihov tovarniški dirkač Mattias Ekstrom je bil lani tam svetovni prvak, a je vozil še v okviru svoje zasebne ekipe EKS. Vrhunsko pripravljen audi S1 RX quattro je bil prevelik zalogaj za tekmece, ki bodo imeli letos ob uradni podpori Audija zagotovo še težje delo.

Nemški avtomobilski proizvajalec iz Ingolstadta je pred 26 leti v svetovnem reliju vpeljal množično uporabo štirikolesnega pogona in sprožil eno večjih revolucij v avtomobilskem športu nasploh.

Mattias Ekstrom bo poleg relikrosa letos za Audi še naprej vozil tudi v nemški seriji DTM. | Foto: Audi Mattias Ekstrom bo poleg relikrosa letos za Audi še naprej vozil tudi v nemški seriji DTM. Foto: Audi

V prvenstvu letos uradno štirje avtomobilski proizvajalci

Svetovno prvenstvo v relikrosu je za avtomobilske proizvajalce zdaj novo zanimivo področje za športno udejstvovanje. V prvenstvu bodo letos z uradno podporo sodelovali Audi, Ford, Peugeot in tudi Volkswagen. V njihovo moštvo se poleg svetovnega podprvaka Johana Kristofferssona letos seli tudi nekdanji trikratni svetovni prvak Petter Solberg. Prva dirka letošnjega svetovnega prvenstva bo 1. in 2. aprila potekala v Barceloni, kjer smo na Siol.net lani na lastni koži in prvoosebno doživeli vso razsežnost zmogljivosti "600-konjskih" štirikolesno gnanih dirkalnikov s pospeškom do sto kilometrov na uro v dobrih dveh sekundah.

Ne spreglejte