Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 5. 2021,
10.00

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,63

3

Natisni članek

električna ladja Renault kangoo Renault Mercedes

Torek, 11. 5. 2021, 10.00

2 leti, 11 mesecev

Svetovna premiera: koncept mercedes-benz EQT

Nov družinski mercedes: očiten je odmik od francoskega brata #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,63

3

Mercedes-benz EQT | Mercedes s konceptom EQT napoveduje nov električni družinski kombi. | Foto Mercedes-Benz

Mercedes s konceptom EQT napoveduje nov električni družinski kombi.

Foto: Mercedes-Benz

Čeprav družinski kombiji in enoprostorci v zadnjih letih niso več najbolj priljubljena izbira družin, bi se lahko z drznim Mercedesovim modelom EQT to spremenilo. Ta manjši kombi, ki bo neposredna zamenjava za model citan, sloni na enaki arhitekturi kot renault kangoo, a so pri Mercedesu poskrbeli, da ne bo nihče niti pomislil na povezavo s to francosko znamko.

Mercedes-Benz bo s spremembo imena poskrbel za enako poimenovanje kot pri ostalih modelih, razred T pa bo tako zamenjal dozdajšnji model citan. Tovorna različica bo sicer še obdržala nadimek citan, družinsko usmerjeni kombi pa bo odslej znan le kot razred T.

EQT napoveduje razburljivo prihodnost

Tako kot prej tudi razred T oziroma EQT sloni na enaki arhitekturi kot renault kangoo, ki je v novo generacijo vstopil lanskega Mercedes-benz EQT | Foto: Mercedes-Benz Foto: Mercedes-Benz novembra. S tem so dobili pri oblikovni ekipi pod vodstvom Roberta Lešnika več svobode in so lahko uvedli raznolike oblikovne rešitve, s katerimi se bo znatno razlikoval od kangooja.

Čeprav gre za koncept, je Mercedes z njim dokaj jasno nakazal, kako se bo EQT ločil od običajnih izvedenk. Vse se bo začelo pri maski hladilnika. Na konceptu je vgrajena zelo podobna tisti, ki je vgrajena v novi EQS. Tanki žarometi LED in osvetljena zvezdnata mreža sta le pika na i na pompoznem sprednjemu delu. Na poti k zadku opazimo še skriti kromirani vratni kljuki. Zadaj so ponovno nameščeni žarometi LED, ki ju povezuje dolga svetlobna linija.

Pet- ali sedemsedežnik

4,9 metra dolg električni kombi ima na obeh straneh vgrajena drsna vrata, vstop v dodatno tretjo vrsto pa je zaradi tega olajšan. Notranjost je sicer oblečena v privlačno belo usnje, veliko je svetlobnih linij, ki pomagajo zakriti kombijevsko osnovo avtomobila. Armaturna plošča je zelo podobna drugim Mercedesovim modelom, ne manjka niti večopravilna enota s podporo MBUX in panoramska streha.

Žal Nemci niso razkrili več podrobnosti o prtljažnem prostoru, tudi o električnem pogonu ne. Renault je v električnega kangooja vgradil baterijo z zmogljivostjo 44 kilovatnih ur, kar je dovolj za 265 kilometrov dosega, a za zdaj še ni znano, ali bo v EQT vgrajen enako zmogljiv pogon. Bodo pa za klasične kupce še vedno na voljo tudi bencinski in dizelski motorji.

Mercedes-benz EQT | Foto: Mercedes-Benz Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-benz EQT | Foto: Mercedes-Benz Foto: Mercedes-Benz

Ne spreglejte