SiolNET. Avtomoto Novice
0,38

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Dron, ki do sto na uro pospeši v 1,3 sekunde #video

Nissan izdelal dron GT-R – do sto v 1,3 sekunde! #video

0,38

termometer

 | Foto:

Nissan je v sodelovanju s podjetjem Tornado XBlades Racing predstavil nabrito izvedba dirkalnega drona s posebnim aerodinamičnim ohišjem in sposobnostjo pospeševanja do sto kilometrov na uro v manj kot sekundi in pol. Logična posledica? Dirka z nissanom GT-R!

[video: 58929 / ]

Največja hitrost drona: 184 kilometrov na uro!

Nissan drone GT-R | Foto:

Medtem ko nissana poganja 3,8-litrski prisilno polnjeni šestvaljnik V-oblike, se dron s svojimi štirimi propelerji zanaša na zmožnosti motorja podjetja XNova in ogrodje Sky-Hero.

Medtem ko brneča zverinica hitreje pospešuje, je njena končna hitrost omejena na 184 kilometrov na uro, GT-R pa je sposoben pospešiti daleč onkraj tristotice.

Nissan je za spopad na dirkališču Silverstone postavil posebno, skoraj dvokilometrsko progo. Izkazalo se je, da se avtomobil ni mogel kosati z okretnostjo drona, katerega obračalni krog je le 30-centimetrski. Za primerjavo, GT-R-ov obračalni krog presega enajst metrov. | Foto: Nissan je za spopad na dirkališču Silverstone postavil posebno, skoraj dvokilometrsko progo. Izkazalo se je, da se avtomobil ni mogel kosati z okretnostjo drona, katerega obračalni krog je le 30-centimetrski. Za primerjavo, GT-R-ov obračalni krog presega enajst metrov.

GT-R dron s posebno konfiguracijo, prilagojeno dirkanju, je nastal iz enega samega razloga – da bi lahko sledil Nissanovemu cestnemu izstrelku. Oba stroja v svoj prid izkoriščata kopico dovršenih tehnoloških prijemov, zaradi katerih upravičeno spadata med najhitrejše primerke svoje vrste. | Foto: GT-R dron s posebno konfiguracijo, prilagojeno dirkanju, je nastal iz enega samega razloga – da bi lahko sledil Nissanovemu cestnemu izstrelku. Oba stroja v svoj prid izkoriščata kopico dovršenih tehnoloških prijemov, zaradi katerih upravičeno spadata med najhitrejše primerke svoje vrste.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 16
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin