Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Petek,
15. 5. 2020,
8.27

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,69

9

Natisni članek

scenic Renault

Petek, 15. 5. 2020, 8.27

3 leta, 11 mesecev

Negotova prihodnost Renaultovih modelov espace, scenic in talisman

Neuradno: bo Renault ukinil tri zelo znane avtomobile?

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,69

9

Renault grand scenic in ford s-max | Renault scenic je z novo generacijo dobil obliko, ki je že bližje križancem kot klasičnim enoprostorcem. Kljub temu je očitno prihodnost za ta nekoč odlično prodajani model zelo negotova. | Foto Gašper Pirman

Renault scenic je z novo generacijo dobil obliko, ki je že bližje križancem kot klasičnim enoprostorcem. Kljub temu je očitno prihodnost za ta nekoč odlično prodajani model zelo negotova.

Foto: Gašper Pirman

Renault bo predvidoma, a za zdaj še neuradno, konec meseca napovedal ukinitev modelov espace, scenic in talisman. V treh letih nameravajo privarčevati dve milijardi evrov, zmanjšati število modelov in se usmeriti proti križancem in športnim terencem. V Sloveniji je ukinjanje espacea že dalj časa potrjeno.

Renault bo konec meseca predstavil novo strategijo poslovanja, so štirje viri iz Renaulta, za zdaj resda še neuradno, razkrili Reutersu. V dveh letih nameravajo privarčevati dve milijardi evrov, ob tem pa tudi močno zmanjšati razpoložljivo število modelov. Konec meseca bo podobno strategijo predstavil tudi partnerski Nissan.

Avtomoto Uradno: Renault iz Slovenije umika ta znani model #video

Talisman je na voljo v limuzinski in karavanski izvedbi. | Foto: Klemen Korenjak Talisman je na voljo v limuzinski in karavanski izvedbi. Foto: Klemen Korenjak Slovo espacea, scenica in talismana?

Pri Renaultu so že pred meseci potrdili, da v Sloveniji ne bodo več prodajali nekoč osrednjega enoprostorca espacea. Prednost pred njim je dobil športni terenec koleos. Zdaj se bo očitno ta strategija prenesla tudi na vse druge trge.

Za zdaj še neuradna napoved: predvidoma se poslavljajo espace, prav tako pa tudi scenic in limuzinski talisman. Pri Renaultu tega še niso potrdili. Osrednja strategija je torej premik v smeri križancev in športnih terencev, manj pa bodo nudili enoprostorskih in limuzinskih vozil.

Od leta 1984 so Francozi sicer prodali 1,3 milijona espaceov, a v zadnjem letu le še 10 tisoč. Lani je prodaja tega modela upadla za 21 odstotkov.

Renault je lani prvič po 10 letih zabeležil izgubo, nov udarec pa je bila v zadnjih mesecih tudi epidemija z novim koronavirusom. 15-odstotni lastnik družbe je sicer francoska država, s katero se pri Renaultu pogajajo za pomoč v višini od štiri do pet milijard evrov.
Ne spreglejte