SiolNET. Avtomoto Novice
1,48

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Revoz

Napovedani konec twinga, to je odziv iz Revoza

1,48

termometer

Renault clio e-tech hybrid
Trenutno je za Revoz najpomembnejša proizvodnja novega renault clia. Foto: Gašper Pirman

Novomeški Revoz ima do leta 2024 še zagotovljena naročila, je bil odziv tovarne na napovedano Renaultovo ukinitev "novomeškega" modela twingo. Njegov nadomestek - nov električni avtomobil najmanjšega razreda - za zdaj nameravajo izdelovati v eni izmed francoskih tovarn.

V Revozu so seznanjeni z izjavo prvega moža Renaulta Luce de Mea, da skupina ne načrtuje naslednika modela twingo. Renault bo do uveljavitve standarda Euro 7 obdržal tako navadnega kot električnega twinga. Srednjeročno imajo naročila zagotovljena, dolgoročneje pa so obeti še neznani.

Renault twingo Avtomoto Renault ukinja model twingo, to bo naslednik

Za Revoz je ključen predvsem renault clio pete generacije

V Revozu tako trenutno nadaljujejo proizvodnjo modelov twingo, tako z motorjem na notranjo izgorevanje kot v električni različici, smart forfour in renault clio pete generacije "Srednjeročno imamo zagotovljena naročila, kaj pa si lahko obetamo dolgoročno (predvsem po letu 2024), za zdaj še ni znano," so sporočili.

Renault je opustitev modela twingo napovedal 29 let po prihodu tega avtomobila na trg.

"Škoda je opustiti ta razred vozil, a mala vozila z motorjem na notranje izgorevanje bodo zaradi spremenjenih pravil igre na trgu izginila," je po pisanju časnika Le Monde ta teden dejal de Meo in s tem mislil na vse strožje okoljske standarde za motorje v EU. Renault se na nova pravila že pripravlja, njegova posodobljena strategija pa predvideva, da bosta dve tretjini vseh njihovih novih modelov od 2025 naprej električnih in hibridnih.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin