SiolNET. Avtomoto Novice
2,76

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Najdba na eBayu: To je yugo za "avanturiste" #foto

2,76

termometer

zastava yugo
Zastava yugo iz ZDA je letnik 1988. Zastava je tja v osemdesetih letih izvozila okrog 140 tisoč yugov. Foto: eBay

Američani na eBayu prodajajo 31 let star zastava yugo, ki je bil predelan za (blage) "ekspedicijske" izlete v naravo. Izklicna cena za avtomobil je bila 2.500 dolarjev.

Medtem ko je bil v nekdanji Jugoslaviji zastava yugo eden najbolj množičnih avtomobilov, ima v ZDA ta avtomobil iz Kragujevca še vedno pridih eksotike. Enega izmed yugov so predelali v malo "offroad" vozilo.

Obnovljen motor, brez zadnjih sedežev in s prtljažnikom na strehi

Podvozje so dvignili za pet centimetrov, dodali zaščito pod vozilom za motor in posodo z gorivom, na streho pa prtljažnik za najnujnejše stvari za preživetje v naravi. Yugo ima večje zimske gume, zato je tudi rezerva nameščena na strehi. Zadaj ima avtomobil vzvratne luči LED, spredaj pa meglenke.

Motor ima za seboj dobrih 14 tisoč prevoženih kilometrov in so ga obnovili, moč pa znaša originalnih 53 "konjev". Ob predelavi so zamenjali izpušno cev.

V notranjosti so odstranili zadnje sedeže (vključeni so sicer v komplet ob prodaji) in zadnji del yuga priredili za večjo uporabnost ob izletih v naravo. Avtomobil ima postajo CB, radia pa ne.  

Yugo je letnik 1988. Izdelali so ga torej nekaj let po začetku izvoza avtomobila v ZDA. Tam so jih v enem letu prodali največ 48 tisoč. V Kragujevcu so sicer konec osemdesetih let izdelali tudi po 200 tisoč yugov letno.

zastava yugo Foto: eBay

zastava yugo Foto: eBay

zastava yugo Foto: eBay

zastava yugo Foto: eBay

zastava yugo Foto: eBay

Komentarji

3

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • hojnikb / 25.03.2019. ob 19:54 +1 0

  >Spredaj ima ,,JUGO'' tablo zadaj AMERIŠKO,res ZANIMIVO! To je fora, k jo nekateri amerikanci delajo z importanimi avti... Imaš tudi kakšne BMWje, mečke z nemškimi tablami uspred...

  +1 0
 • janez123 / 25.03.2019. ob 13:23 +2 - 1

  ga ima en jugovič v ameriki

  +2 - 1
 • mfd84jf / 25.03.2019. ob 12:02 +1 0

  Spredaj ima ,,JUGO'' tablo zadaj AMERIŠKO,res ZANIMIVO!

  +1 0
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin