Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 11. 2011,
11.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Mercedes-Benz Terenski Avtomoto

Torek, 15. 11. 2011, 11.42

8 let

Na slovenske ceste je zapeljal novi ML

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
ML tretje generacije ostaja prestižna oblika športnega terenca, ki mu bolj ustrezajo urejene ceste. S serijsko in dodatno opremo ponuja več od predhodnika, število motorjev pa so skrčili na tri.

Daljši, širši, nižji

Novi ML je preoblikovan z vseh strani, malo daljši in širši je, sicer pa podvozje stoji na enaki medosni razdalji kot predhodnik. Bočne zaščite prek vrat so zamenjali z vzdolžno oblikovanimi linijami, ki ponavadi dajejo bolj športni videz. K temu nekaj dodaja tudi zmanjšana višina vozila.

Za prave terenske izzive imajo pri Mercedes-Benzu druge rešitve, pa vendar so novemu ML že serijsko namenili osnovni vozni program za terensko vožnjo. Kdor pa bi želel to luksuzno opremljeno dragocenost vseeno kdaj popeljati po brezpotjih, si lahko omisli dodatno terensko opremo.

Dva dizla in bencin

Do aprila leta 2012, ko pride osemvaljni 386-kilovatni AMG, bo ML na voljo s štiri- in šestvaljnim dizelskim motorjem ter šestvaljnim bencinskim motorjem. Štirikolesni pogon je izveden prek sedemstopenjskega samodejnega menjalnika z osnovnim in skrajšanim prenosom.

Na teren za doplačilo

Poleg zgoraj naštetih poudarkov je vsem različicam dodana funkcija start-stop, tristopenjski ESP, zavorni sistem "adaptive brake" in električna parkirna zavora. Za električno nastavitev sprednjih sedežev ni potrebno doplačilo, NCAP točke pa dviguje aktivni pokrov motorja.

Med dodatno opremo, kjer izstopajo asistenčni varnostni sistemi, internetni modul in avdio sistemi, izpostavljamo paket za terensko in cestno vožnjo on&offroad (2.700 evrov) in airmatic s prilagodljivimi blažilniki in višino podvozja (2.400 evrov).

Prodajni načrti

V letih 2006 do 2008 so po ML posegali gradbinci in doprinašali k letni prodajni številki do 170. Nato je šla s krizo krivulja navzdol, tako da so letos prodali 32 starih ML. Prodajni načrti z novim ML predvidevajo 120 vozil letno, še v letošnjem letu pa 20 vozil.


Ne spreglejte