SiolNET. Avtomoto Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na prašno avanturo relija Dakar tudi avtodomi adria matrix

1

termometer

Adria Mobil je na najtežjo vztrajnostno preizkušnjo na svetu na reli Dakar poslala tri svoje crossover avtodome adria matrixe. Ti bodo v deželah tam spodaj zavetje nudili tovarniški ekipi KTM.

Mobilna postelja za zvezdnika Cyrila Despresa in Marca Como

Novomeščani bodo tako svojo vse bolj globalno prodorno blagovno znamko prvič uradno predstavili tudi na najtežji vztrajnostni dirki na svetu, ki bo tudi letos v Južni Ameriki in tudi letos v 14 etapah prek treh držav presegla dolžino 8.000 kilometrov.

V deželah tam spodaj bodo trije avtodomi adria matrix v vlogi spremljevalnih vozil na poti prek travnatih prerij – pamp, gorskih prelazov in puščav – nudili bivalno udobje tovarniški ekipi KTM.

Tudi prva zvezdnika ekipe, dirkača, ki sta v najožjem korgu favoritov za dakarsko zmago letnice 2013 med motociklisti, Cyril Despres in Marc Coma, bosta tako sredi ničesar lahko spala v udobni postelji, uživala v topli prhi in spoznala dizajn ter kakovost bivalnikov, razvitih in narejenih v Sloveniji.

Dakarska avantura je izziv za človeka in tehniko

V novomeški tovarni so se za sodelovanje na Dakarju odločili predvsem zato, ker menijo, da so avtodomi v prvi vrsti namenjeni vsem ljubiteljem potovanj in doživetij, ki sodobne nomade kot nekaj domačega spremljajo ob odkrivanju novih kultur, ljudi, pokrajin.

Dakarska avantura je jasno vsekakor priložnost in izziv za vsakega proizvajalca, saj Dakar na mejo postavlja tako človeško, kot tudi tehnično vzdržljivost in zanesljivost. Reli Dakar bo od 5. do 20. januarja 2013, konec relija pa bo v mestu Santiago de Chile.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin