SiolNET. Avtomoto Novice
0,11

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Henrik Fisker

Musku Twitter, njegov "tekmec" zbežal na Instagram

0,11

termometer

Henrik Fisker | Henrika Fiskerja je pred 15 leti pri Tesli zaposlil Elon Musk. | Foto: Reuters
Henrika Fiskerja je pred 15 leti pri Tesli zaposlil Elon Musk. Foto: Reuters

Potem ko je Twitter prevzel Elon Musk, se je s te platforme umaknil eden izmed njegovih dolgoletnih tekmecev Henrik Fisker.

Elon Musk in Henrik Fisker imata dolgo zgodovino medsebojnih razprtij. Tesla je Fiskerja najela leta 2007, ko so začeli razvijati svoj prvi velikoserijski avtomobil, model S. Še preden je ta zapeljal na ceste, je Fisker zapustil Teslo in precej podoben avtomobil samostojno ponudil pod imenom znamke Fisker.

Elon Musk, Tesla Novice Toliko bo Elon Musk odštel za Twitter

Fisker ocean je električni športni terenec, ki ga namerava Henrik Fisker začeti izdelovati že letos. | Foto: Fisker Fisker ocean je električni športni terenec, ki ga namerava Henrik Fisker začeti izdelovati že letos. Foto: Fisker Sledila je tožba, ki pa jo je Fisker po arbitražni odločitvi končal kot zmagovalec. To mu v avtomobilskem poslu ni pomagalo, saj je družba leta 2013 – ravno v času začetka Tesline zgodbe o uspehu – bankrotirala. Večji del podjetja so kupili Kitajci. Družba se je preimenovala v Karma Automotive in danes poznamo njihov avtomobil karma GS-6.

Pred šestimi leti je Henrik Fisker spet ustanovil lastno podjetje Fisker, ki bo predvidoma že letos jeseni začelo proizvajati svoj prvi avtomobil – električni športni terenec ocean.

Tesla Y Avtomoto Nov rekord: Teslin bajen zaslužek v zadnjih mesecih

"Nočem, da tekmec nadzira mojo svobodo govora …"

To je bil tudi eden izmed povodov, da se je Fisker osebno zdaj umaknil s Twitterja. Potem ko je to platformo kupil Musk, se je odločil za umik in selitev na Instagram. Kot je poudaril, trdno verjame v svobodo govora, noče pa, da bi jo nadziral njegov tekmec. Prav tako noče, da bi tekmec določal, kako bi sledilci doživljali razvoj znamke.

Fisker je imel na Twitterju 43.500 sledilcev, podjetje pa na tej platformi še ostaja.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin