Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 1. 2016,
14.20

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Vsebino omogoča Autocommerce d.o.o.

Natisni članek

advertorial Mercedes-Benz

Ponedeljek, 25. 1. 2016, 14.20

3 mesece, 1 teden

Mercedes-benz razreda B – kompaktni enoprostorec ali kot bi nosili po meri narejene čevlje

Vsebino omogoča Autocommerce d.o.o.

Mercedesov razred B je že dobro usidran v srca uporabnikov. Poleg njegovega poslanstva varno voziti družine so mu naklonjene tudi starejše generacije.

Športen? Eleganten? Oboje!

Najprej opazimo njegovo podobo. Oblikovalcem trikrake zvezde v krogu je uspelo ujeti linije, v katerih se najde marsikdo. Mladi in mladostni po srcu, pa dinamični očetje, športne duše prepoznajo v njen športen slog. Za bolj umirjene in starejše pa je eleganten štirikolesni sopotnik. Tudi v notranjosti so sledovi premišljene uporabe materialov in tehnologije. V novi generaciji vozil razreda B so pod eno streho združene razvedrilne funkcije in napredne tehnologije.

Upravljanje avdio- in videonaprav ter uporaba navigacije, telefona in interneta sta z multimedijskimi sistemi, kot sta Audio 20 CD in COMAND Online, povsem intuitivna, na 20,3-centimetrskem zaslonu TFT z visoko ločljivostjo pa je zagotovljeno najboljše multimedijsko doživetje.

Pri Mercedes-Benzu so imeli v mislih predvsem varnost: vsi komunikacijski kanali so prilagojeni tako, da so voznikove oči kljub komunikaciji usmerjene na cesto, njegove roke pa so na volanskem obroču.

Udoben, prostoren, varen – njegove glavne vrline

Za vse je dovolj dinamičen, da v njem prepoznamo tehnično odličnost Mercedesovega rodovnika. Ne samo za voznika, temveč tudi za sopotnike je pomembno počutje. Udobje, prostornost, sproščenost, občutje varnosti. Posebej družine potrebujejo prostor. Igračke, oblačila, kolesa, potovalke in še bi lahko naštevali …

Novi razred B ponuja precej prostorske prilagodljivosti in praktičnosti. V njem je skoraj 1,5 kubičnega metra prostora in v razredu enoprostorcev izstopa. Na voljo je še opcijski paket dodatnih odlagališč. Nič več ne bo treba žrebati, kaj ostane doma: katera od preveč igrač ali katera od očkovih "nujnih igrač".

Prostor, ki ga potrebujemo pri prevozu na primer športne opreme, orodja, pohištva … ne predstavlja pretiranega izziva, če tudi sami ne pretiravamo. Prav z rešitvijo sistema EASY-VARIO-PLUS pa so odlično prilagodljivi tudi za prevoz velikih ali dolgih predmetov.

Tako je na primer zadnje sedeže mogoče prestavljati vzdolžno, naslonjalo sovoznikovega sedeža v celoti poklopiti naprej in dno prtljažnika nastaviti na dve različni višini. Za še dodatne centimetre poskrbijo električno nastavljivi sedeži. Velik osnovni prtljažni prostor (488 litrov) bo zagotovo povečal repertoar idej, kaj početi za konec tedna.

Kaj pa njegovo obnašanje na spolzki podlagi, snegu, ledu, razbeljenem asfaltu ali v zavojih? Vožnja je stabilna, prepričljiva v vseh letnih časih, saj ima Mercedes-Benz razreda B elektronsko nadzorovani štirikolesni pogon 4Matic. Ta zlasti na spolzkih in zasneženih cestah pomeni več varnosti in zanesljivosti.

Obziren do okolja in potnikov

Mercedes-Benz razreda B se ponaša z varčnimi in zmogljivimi motorji, katerih izpusti ustrezajo najnovejšemu in najstrožjemu okoljskemu standardu Euro 6. Združujejo pa tudi skrb za okolje in prihodnost: alternativne pogone na zemeljski plin in elektriko.

Ker pa je razred B pravi premium avtomobil, si je v njem seveda mogoče omisliti tudi ambientalno osvetlitev LED (12 stopenj in barv), ogrevane in komfortne sedeže s posluhom do hrbtenice, veliko električno pomično panoramsko stekleno streho za nebeške razglede na družinskih poteh, pa učinkovito samodejno klimatsko napravo, ki celo sama zapre okna.

Ker je v njegovem poslanstvu seveda v ospredju družina, imajo zadnji sedeži že integrirane otroške sedeže in snemljive stranske vzglavnike ter, jasno, sidrišča ISOFIX za varno pritrditev otroških sedežev vseh dimenzij.

Sicer pa, kot je bilo že omenjeno, vedno več potnikov pridobiva razred B med starejšo generacijo. Pri na primer 60 letih zagotovo nisi pozoren na iste adute avtomobila kot pri 30.

Pozorno spremlja cesto in zna preprečiti nesrečo

Mercedesova doktrina aktivne varnosti temelji na visoko inteligentnih sistemih, združenih pod okrilje svojevrstnega aktivnega nadzora dogajanja okoli avtomobila, znanega kot pametna vožnja oziroma Intelligent Drive Mercedes-Benz. Ta tehnologija, ki je hkrati jedro razvoja za samovozeče avtomobile, je seveda prisotna tudi v razredu B.

Inženirji so posebej za večjo varnost družine novemu B-ju tako še nadgradili že obstoječi sistem za preprečevanje trčenja Collision Prevention Assist in ga serijsko opremili še z avtonomnim samodejnim zaviranjem. Ta začne samodejno zavirati, če se voznik ne odzove na nevarnost naleta. Tudi sistem, ki spremlja zbranost oziroma pozornost voznika, je vgrajen serijsko, s čimer Mercedes poudarja skrb za varnost in primernost vozila za družine z majhnimi otroki.

Sicer pa elektronska čutila nove generacije razreda B znajo nadzirati mrtve kote, držati smer avtomobila znotraj voznega pasu, aktivno vzdrževati hitrost vozila in ob tem paziti na varnostno s samodejnim zaviranjem ter potnike z učinkovito varnostno opremo ščititi tudi v primeru nesreče (PRE-SAFE sistem).

Ne spreglejte