Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Petek,
23. 3. 2012,
7.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Mercedes-Benz

Petek, 23. 3. 2012, 7.26

8 let

Mercedes-benz GLK prihaja v New York z drugo generacijo

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mercedes-Benz bo na avtomobilskem salonu v New Yorku predstavil novo generacijo športnega terenca GLK-ja.

Novi GLK nima več tako ostre zunanjosti

Novi GLK ima v primerjavi s predhodnikom nekoliko bolj zaobljene in ne več tako ostre zunanje linije. Spredaj izstopa kromiran trapezoiden dodatek na odbijaču, motorna maska pa ima zdaj le še dve in ne več tri horizontalne letvice. Pri Mercedes-Benzu so prenovili sprednje in zadnje odbijače, sprednje žaromete, predelali tudi strešne nosilce in kupcem ponudili novo obliko 17, 19 ali 20-palčnih koles. Za doplačilo bo na voljo tudi paket AMG.

Trije motorji za Mercedes-Benzovega športnega terenca

GLK bo v Evropi na voljo s tremi različnimi motorji. Med temi ostaja priljubljeni 2,1-litrski bencinski motor s skupnim vodom, ki ima v osnovni različici GLK220 125 kilovatov in 400 njutonmetrov navora. Motor bo na voljo v dveh različicah: CDI 4matic blueefficiency in bluetec 4matic. Ta motor je že v skladu s standardi EU6.

Različica GLK250 4matic uporablja enak motor, ki pa bo imel 150 kilovatov in 500 njutonmetrov navora. Še več obljublja trilitrski motor V6 s 195 kilovati in 620 njutonmetri navora, vrh ponudbe pa predstavlja atmosferski 3,5-litrski motor V6 z 225 kilovati. Na voljo bosta ročni šeststopenjski in samodejni sedemstopenjski menjalnik.

GLK stavi tudi na varnostne sisteme

Nemci so prenovili tudi notranjost GLK-ja. Tako so novi podoba merilnikov, zavoljo lokacije prestavne ročice je na sredinski konzoli nastal prostor za večje odlagalne površine in okrogle odprtine prezračevanja.

Pri Mercedes-Benzu izpostavljajo tudi bogat nabor varnostnih sistemov. Na voljo bosta tudi 360-stopinjska parkirna kamera in naprava za sprejem signala digitalne televizije.

Drugo generacijo GLK-ja bodo pri Mercedes-Benzu izdelovali v tovarni v Bremnu, Pekingu in ameriški Alabami. Cene zanj bodo segale od 36.235 do 50.099 evrov.

Ne spreglejte