Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 12. 2012,
16.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Mercedes-Benz Terenski Avtomoto

Torek, 4. 12. 2012, 16.44

8 let

Mercedes-benz GL bo še prisoten na naših cestah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Novi prestižni terenec ima zmogljivejše in varčnejše motorje, ponuja pa tudi različico AMG. Z novostmi med opremo prinaša številne inteligentne varnostne sisteme.

Spremembe so bližje prenovi, novo pa je sporočilo

Čeprav gre za občuten prirastek na moči in hkrati za zmanjšano porabo goriva obeh motorjev, sta to na splošno ukrepa, značilna za današnje prenove modelov. Vgradnja sistemov za večjo aktivno varnost, predvsem pa odločitev za športno in najprestižnejšo različico AMG je sporočilo tekmecem.

Na zahtevnejših azijskih trgih predvsem pa na ameriškem se namreč stari GL ni posebej izkazal. Z novo generacijo pa naj bi se postavili po robu audiju Q7, toyoti land cruiser in range roverju.

Močnejši, varčnejši

Osnovnemu dizelskemu motorju so povečali moč na 190 kilovatov, kar pomeni prirastek 35 kilovatov, poraba pa se je z 9,3 zmanjšala na 7,4 litra na sto kilometrov.

Moč bencinskega motorja je od 285 narasla na 300 kilovatov, poraba pa se je zmanjšala s 13,6 na 11,3 litra na sto kilometrov. Dizelski šestvaljni motor in oba osemvaljna bencinska (500 4Matic in 63 AMG) so povezani s samodejnim sedemstopenjskim menjalnikom.

Medtem ko dizelski motor doseže največjo hitrost 220 kilometrov na uro, sta hitrosti bencinskih različic omejeni na 250 kilometrov na uro.

Za večjo varnost

Dvojni ksenonski žarometi delujejo s prilagodljivimi dolgimi lučmi, novost so luči offroad za dodatno osvetljevanje med vožnjo po terenu, pomočnik plus pa omogoča zaznavanje oseb ob cesti. Sistem, ki spremlja dogajanje v okolici, preprečuje morebitna trčenja, s samodejnim delovanjem se tudi zoperstavlja nenadnemu sunku bočnega vetra.

Načrti za leto 2013

Pri uvozniku pričakujejo, da se bo za novega prestižnega terenca odločilo 15 kupcev. Cena za dizelskega 350 bluetec znaša 86.400 evrov, za bencinskega 500 blueefficiency pa 136.200 evrov. Kaj pa AMG? Še dobrih 50 tisočakov več.

Ne spreglejte