Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ciril Komotar

Sobota,
12. 12. 2015,
13.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Mercedes-Benz Športni Avtomoto

Sobota, 12. 12. 2015, 13.23

8 let

Mercedes-benz C coupe – še en nemški maneken, rojen pod slovensko zvezdo

Ciril Komotar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Še en mercedes, zaznamovan s slovenskim okusom za estetiko, za 20 do 30 kupcev na leto. C coupe predstavlja sodobni kupejevski prestiž s privlačnimi boki in ceno vsaj 34.300 evrov.

Dobro leto po prihodu limuzine in karavana je prišel na vrsto še kupe. Še preden se je posušilo virtualno črnilo novinarskega kolega Vinka Kernca, ki je običajno izvedbo in zverinskega C coupe AMG manj kot pred mesecem dni vozil po še zmeraj toplem španskem asfaltu, je postavni avtomobil že na voljo tudi slovenskim kupcem.

Ob tem velja omeniti, da so imeli obiskovalci predavanja slovenskega oblikovalca Roberta Lešnika v okviru Mercedesovega tedna mode v Ljubljani najnovejšo trivratno stvaritev iz Stuttgarta priložnost predpremierno videti že ob koncu oktobra.

Mercedes trdi, da je kupe zaradi dizajna in imenitne kabine, povzete po običajnem C-ju, vsaj v teoriji bližje veličastnemu S coupeju, ki smo mu pred dobrim letom slavo peli po prvi vožnji v avstrijskih Alpah, kot pa avtomobilu srednjega razreda, od katerega si je izposodil osnovo.

Prvi z zračnim vzmetenjem. Paket edition 1 bo časovno omejen.

Podobno kot limuzinski in karavanski C, prvi med sebi podobnimi, ponuja prednosti zračnega vzmetenja, vozniki pa se bodo, kot je to pri sodobnih mercedesih že skoraj pravilo, lahko zanesli na različne vozne programe, ki slogu vožnje ali voznim razmeram prilagajajo številne elektronske parametre in tehnične komponente. Nad neprevidnimi bo bdela uveljavljena paleta aktivnovarnostnih asistenčnih sistemov, ki jih ponujajo tudi drugi večji in manjši bratje.

In v čem se, poleg bolj vpadljive oblike, visokih bokov in nizkih stranskih stekel kupe še razlikuje od limuzine in karavana? Na voljo so druge barve karoserije, sedeži so že v izhodišču drugače oblikovani in bolj športni, za doplačilo pa je na voljo tudi podajalec varnostnega pasu.

Poleg izhodiščne opreme bodo na izbiro še edition 1 (časovno omejena prestižnejša in bolj športna različica), AMG line in tako imenovani night package.

AMG-ja smo že peljali. Štirikolesni pogon čez pol leta.

Več o tehničnih posebnostih, vzdušju v kabini, voznih lastnostih in vseh drugih podrobnostih, celo o tem, kakšne občutke doživlja voznik zverinskega AMG-ja, lahko preberete na priloženih povezavah. Omeniti velja tudi, da bodo kupci, ki bi radi na zadku svojega kupeja videli napis 4MATIC, na to morali počakati do sredine leta 2016.

Ne spreglejte