SiolNET. Avtomoto Novice
0,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Martin Winterkorn

Kriv za Dieselgate? Šefa Volkswagna čaka astronomska odškodnina.

0,13

termometer

Piech Winterkorn
Martin Winterkorn je mesto predsednika koncerna zapustil 23. septembra leta 2015. Foto: Reuters

Nekdanji predsednik Volkswagna Martin Winterkorn se je domnevno z družbo pogodil za plačilo desetih milijonov evrov odškodnine za svojo vpletenost v dizelsko afero Dieselgate.

Martin Winterkorn je bil leta 2015 predsednik koncerna Volkswagen, ko je v ZDA izbruhnila afera Dieselgate in močno pretresla avtomobilsko industrijo. To je bila največja afera za Volkswagen, ki jih je stala dobrih 30 milijard evrov, povzročila je tudi začetek padca prodaje avtomobilov z dizelskim motorjem v Evropi, tudi za Winterkorna je po hitrem postopku pomenila konec predsedovanja največjemu evropskemu proizvajalcu avtomobilov.

Čaka Winterkorna plačilo deset milijonov evrov?

Šest let pozneje se je zdajšnje vodstvo Volkswagna z Winterkornom domnevno dogovorilo o plačilu odškodnine za njegovo vlogo v tej aferi. Plačilo bo znašalo deset milijonov evrov, je poročal Business Insider. Volkswagen je že marca napovedal, da bodo od Winterkorna zahtevali plačilo odškodnine.

Osnutek pogodbe med obema strankama že obstaja, ta konec tedna bi jo lahko analiziral Volkswagnov nadzorni svet in na julijskem kongresu delničarjev naj bi jo tudi potrdili. Uradnih komentarjev s strani Volkswagna in Winterkorna, ki je do zdaj zanikal svojo odgovornost za afero, še ni.

Winterkorn je mesto predsednika koncerna zapustil 23. septembra leta 2015, dober teden po izbruhu afere. 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin