SiolNET. Avtomoto Novice
1,53

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Avtosalon Ženeva 2022

Konec negotovosti: vrača se ta velik avtomobilski dogodek

1,53

termometer

Avtosalon Ženeva 2019
Foto: Newspress

Organizatorji avtosalona v Ženevi so uradno potrdili, da se bo največji evropski avtomobilski dogodek vrnil prihodnje leto. Po dveh letih zaskrbljenosti so si številni ljubitelji avtomobilizma oddahnili, saj bodo 17. februarja prihodnje leto lahko spet obiskali center Palexpo, kjer tradicionalno poteka eden pomembnejših svetovnih avtosalonov.

Zadnja, 91. izvedba avtosalona v Ženevi je potekala leta 2019, saj so ga leta 2020 zaradi epidemije covid-19 le nekaj dni pred začetkom odpovedali, zaradi enakih razlogov pa so ga odpovedali tudi letos. Prihodnje leto so se odločeni vrniti, že zdaj pa so začeli zbirati prijave in zanimanje morebitnih razstavljavcev na avtosalonu.

Spremenjen koncept kot magnet za avtomobiliste

Zaradi dveh zaporednih odpovedi je lastnik FGIMS (Foundation of the Geneva International Motor Show) zavrnil 16,5 milijona evrov vredno posojilo kantona Ženeva in pravice za dogodek prodal podjetju Palexpo SA, ki ima v lasti ta največji prireditveni prostor v Ženevi.

"Z odpremo razpisnih paketov zdaj uradno začenjamo organizacijo GIMS 2022. Moja ekipa in jaz težko pričakujemo predstavitev našega novega koncepta razstavljavcem in javnosti. Resnično upamo, da nam bodo zdravstvene razmere in ustrezni predpisi politike v zvezi s covid-19 omogočili vrnitev avtosalona med žive," je veselo novico sporočil Sandro Mesquita, izvršni predsednik avtosalona v Ženevi.

Za zdaj še noben izmed avtomobilskih proizvajalcev ni potrdil udeležbe na avtosalonu v Ženevi prihodnje leto, več informacij bo znanih v prihodnjih tednih.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin