SiolNET. Avtomoto Novice
0,80

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Kia EV6

Kia razkrila novost: zanimiva bo tudi za Slovence #foto

0,80

termometer

Kia EV6 | Kia z novim modelom predstavlja tudi nov oblikovalski jezik. EV6 tako prinaša zanimiv in nov sprednji ter zadnji del. | Foto: Kia
Kia z novim modelom predstavlja tudi nov oblikovalski jezik. EV6 tako prinaša zanimiv in nov sprednji ter zadnji del. Foto: Kia

Kia je razkrila prve uradne fotografije svojega novega modela EV6. To je električni avtomobil z namenske platforme E-GMP, ki si bo osnovo delil z novim hyundaiem ioniqom 5.

To je za Kio prvi namensko izdelani električni avtomobil. Tako kot pred kratkim razkriti hyundai ioniq 5 prihaja z nove platforme E-GMP, oblikovno pa se od ioniqa 5 vendarle zelo opazno razlikuje. Kia bo avtomobil v celoti razkrila še ta mesec, zato za zdaj tehnične podrobnosti še niso znane.

Kia e-niro Avtomoto Celo boljši od Tesle? Bolj celovit električni avto (še) težko najdemo.

Njegov korejski "brat" napoveduje konkurenčno tehniko ...

Tako zunaj kot znotraj se bo EV6 precej razlikoval od preostalih modelov korejske avtomobilske znamke. Tehnično lahko zagotovo pričakujemo podobnosti z ioniqom 5, kar napoveduje tudi 480-voltni sistem, izbiro več kapacitet baterije, učinkovito polnjenje, sprednji prtljažnik in podobno.

Kia je imela sicer že do zdaj konkurenčne električne avtomobile (e-soul, e-niro), ki pa so bili le predelani iz klasičnih vozil z motorjem na notranje izgorevanje. Večkrat so se pojavile težave dobavljivosti teh vozil in potencialni kupci električnih avtomobilov seveda upajo, da bo s prehodom na namensko platformo tudi teh omejitev manj.

Hyundai ioniq 5 Avtomoto Hyundai ioniq 5 − upravičeno se ga bojita Tesla in Volkswagen

Kia EV6 | Foto: Kia Foto: Kia

Kia EV6 | Foto: Kia Foto: Kia

Kia EV6 | Foto: Kia Foto: Kia

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin