Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sobota,
7. 3. 2015,
10.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ford Športni Avtomoto WRC

Sobota, 7. 3. 2015, 10.07

8 let

Kdo pravi, da avtomobil pod vodo ne zdrži deset ur (video)

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dirkalna ford fiesta WRC je bila na dnu jezera potopljena kar deset ur, mehaniki pa so jo nato za nadaljnjo vožnjo in dirkanje usposobili v vsega treh urah. Zamenjali so skoraj pol avtomobila.

Dirkača sta komaj ušla iz avtomobila

Zgodilo se je na reliju svetovnega prvenstva v Mehiki. Estonski dirkač Ott Tanak je s ford fiesto WRC prehitro pripeljal v levi ovinek, odneslo ga je s ceste, nato se je še prevrnil in skupaj s sovoznikom Raigom Molderjem končal v jezeru blizu ceste. Njun avtomobil, vreden okrog tri četrt miljona evrov, je v nekaj sekundah pogoltnila voda.

Čeprav sta bila Estonca v avtomobilu pripeta s šesttočkovnim varnostnim pasom, njuni čeladi pa sta bili s kablom priključeni še na sistem interkom za komunikacijo, jima je uspelo pobegniti iz avtomobila. Sovoznik se je celo potopil in rešil zapiske.

Oglejte si video nesreče in potopa dirkalnika -->.

Pod vodo je bila kar deset ur

Ford fiesta WRC ekipe M-Sport je na dnu jezera počivala deset ur. Ko je bil tam reli končan, so jo mehaniki izvlekli iz vode in jo odpeljali v servis. Tam se je začela prava bitka s časom, mnogi niso verjeli, da bodo lahko za nadaljnje dirkanje uposobili povsem namočen dirkalnik. Toda v treh urah jim je uspelo prav to.

Mehaniki so imeli za ponovno rojstvo dirkalnika na voljo le tri ure

V vsega treh urah so zamenjali menjalnik, posodo za gorivo, turbopolnilnik, hladilni sistem, elektronske komponente, dele zavornega sistema, sprednje in zadnje podvozje in za nameček uredili še poškodovane dele karoserije. Ko je motor fieste WRC pozno ponoči vžgal, so si mehaniki kajpak prislužili gromek aplavz celotne karavane WRC in tudi voznika Tanaka, ki ni spal v hotelu, temveč bedel ob svoji spremljevalni ekipi.

Tanak se bo po sistemu Rally2 spet pridružil reliju na hitrostnih preizkušnjah drugega dne in tako sklenil eno najbolj epskih in nenavadnih zgodb iz zgodovine svetovnega relija.

Ne spreglejte