Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 3. 2019,
8.47

Osveženo pred

5 let

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Jaguar PR članek

Ponedeljek, 25. 3. 2019, 8.47

5 let

Jaguar I-PACE je evropski avto leta

Oglasno sporočilo
Jaguar I-PACE

Povsem električni Jaguar I-PACE je na evropskem izboru za avto leta 2019 osvojil prvo mesto. Jaguar je to prestižno nagrado prejel prvič.

Žirijo natečaja Evropski avto leta sestavlja 60 avtomobilskih novinarjev iz 23 držav, ki ocenjujejo tehnično inovativnost, oblikovanje, zmogljivost, učinkovitost in vrednost glede na ceno.

"Naš prvi električni avtomobil, ki je hkrati tudi prvi Jaguar z naslovom Evropski avto leta, nas navdaja z velikim ponosom. I-PACE je bil v celoti zasnovan in razvit v Združenem kraljestvu. Je tehnološko najbolj izpopolnjeno baterijsko električno vozilo, ki trende določa na novo. Osvojitev naslova Evropski avto leta je čast in očitno priznanje dosežkov naše vrhunske ekipe," je povedal prof. dr. Ralf Speth, glavni izvršni direktor.

Jaguar I-PACE | Foto:

Jaguar I-PACE je bil zasnovan in razvit v Združenem kraljestvu in je z več kot 8000 prodanimi vozili, od tega 75% v Evropi*, prava globalna uspešnica.

Po videzu in izkušnji vožnje je I-PACE edinstven. Zasnovan je za poln izkoristek svojega električnega pogona in s svojo prilagojeno aluminijasto osnovo zagotavlja tako zmogljivost športnega avtomobila kot SUV praktičnost.

*Podatek z dne 31. januarja, 2019

Jaguar I-PACE | Foto:

I-PACE je v letu od predstavitve po vsem svetu prejel 55 nagrad, vključno z nagrado za nemški, norveški in britanski avto leta, nagrado za Električni avto leta po izboru revije  BBC TopGear, kitajski zeleni avto leta ter ECOBEST nagrado revije Autobest.

Jaguar I-PACE | Foto:

Za več informacij o I-PACE obiščite Jaguarslovenija.si.

Jaguarjeva dediščina elegantnega dizajna in osupljive zmogljivosti svet navdušuje že 80 let. Današnjo svetovno Jaguar družino sestavljajo nagrajene limuzine XE, XF in XJ, izstopajoči športnik F-TYPE, zmogljivi crossover F-PACE, ki je hkrati najhitreje prodajan Jaguar doslej, nov kompaktni zmogljivi SUV E-PACE in sedaj tudi I-PACE, popolnoma električni SUV, ki Jaguar postavlja na čelo električne revolucije.

 


Naročnik oglasnega sporočila je Wallis Adria.

Ne spreglejte