SiolNET. Avtomoto Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hrvati nagajajo letalski družbi Air Serbia, politični ali poslovni marketing?

4

termometer

Srbski državni letalski prevoznik nima vseh pravic redne letalske linije med Beogradom in Zagrebom. Zatika se pri prodaji vozovnic, saj bi lahko ponudil cenejše kot hrvaška družba Croatia Airlines.

Air Serbia trn v peti hrvaškemu državnemu prevozniku?

Srbski letalski prevoznik Air Serbia želi vzpostaviti redno linijo med Beogradom in Zagrebom, a se že več tednov zatika pri hrvaški agenciji za zračni promet, in sicer tako pri dovoljenju za vzpostavitev redne linije kot tudi dovoljenju za prodajo letalskih vozovnic.

"Air Serbia lahko opravlja polete med Beogradom in Zagrebom ter v nasprotni smeri, kjer pa mora biti Beograd končni cilj potovanja. To velja tudi za prodajo letalskih vozovnic," so za Tanjug povedali pri hrvaški agenciji za zračni promet.

Srbi ne morejo poskrbeti za svoje tranzitne potnike

V praksi to pomeni, da pri srbski družbi zdaj ne more poskrbeti za potnike, ki bi potovali iz Zagreba v Beograd ter nato z njimi naprej do ene od petnajstih različnih destinacij v Evropski uniji. Pri tem bi namreč lahko ponudili ugodnejše cene letalskih vozovnic kot hrvaška državna družba Croatia Airlines.

Po pisanju hrvaškega Jutarnjega lista tako Air Serbia ne bo mogla poskrbeti za svoje tranzitne potnike in izkoristiti celotnega potenciala svoje letalske mreže.

V Beogradu bodo imeli konec desetletja že več kot dvajset airbusov

Družba Air Serbia je naslednik nekdanjega JAT Airwaysa, državnega letalskega prevoznika v nekdanji Jugoslaviji. V družbo je lani z 49-odstotnim deležem stopila družba Etihad Airways, Srbi so pred dobrim letom družbo preimenovali in dobila je zdajšnje ime Air Serbia.

Po številu potnikov in svojem obsegu je že dosegla skupno raven tako hrvaškega kot slovenskega nacionalnega prevoznika Adrie Airways. Srbi imajo v svoji floti osem airbusov A319 in dva airbusa A320, med letoma 2018 in 2020 pa bodo dobili še deset novih airbusov A320neo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin