Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sreda,
1. 10. 2014,
7.57

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Honda Terenski Avtomoto

Sreda, 1. 10. 2014, 7.57

7 let, 12 mesecev

Hondini novi motorji: močnejši dizel in devetstopenjski menjalnik za C-RV

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Honda za športni terenec C-RV predstavlja močnejšo različico 1,6-litrskega dizelskega motorja, ki bo na voljo tudi s štirikolesnim pogonom. V Parizu še motorji za novega H-RV in novo generacijo jazza.

Glavni poudarki prenove skriti očem

Glavna zvezda Honde na avtomobilskem salonu v Parizu bo novi majhni športni terenec H-RV, ki bo še okrepil konkurenco teh vozil na evropskem trgu. Poleg novega modela, ki se bo za kupce potegoval ob boku majhnih terencev, kot so nissan juke, renault captur, opel mokka in peugeot 2008, bodo v Parizu predstavili še njegovega prenovljenega starejšega in večjega brata C-RV.

Hondin športni terenec je navzven sicer spremenjen le malenkostno (odbijači, meglenke, luči …), saj se glavni poudarek prenove nanaša na motorje.

C-RV z močnejšim 1,6-litrskim dizelskim motorjem, na voljo tudi devetstopenjski samodejni menjalnik

Iz ponudbe modela CR-V se namreč poslavlja 2,2-litrski dizelski motor i-DTEC, ki ga bo zamenjala nova in močnejša različica 1,6-litrskega štirivaljnega dizelskega motorja i-DTEC.

V kombinaciji s šeststopenjskim ročnim menjalnikom bo imel 160 "konjev" in 350 njutonmetrov navora, uradni podatek o izpustu CO2 navaja 130 gramov ogljičnega odtisa na prevoženi kilometer. Močnejša različica zmogljivega in zelo varčnega motorja, ki smo ga pohvalili tako pri testu CR-V kot tudi dveh karoserijskih izvedb civica, bo na voljo s štirikolesnim pogonom.

Novost v ponudbi CR-V bo tudi novi devetstopenjski samodejni menjalnik.

Različico CR-V s pogonom na sprednji par koles bo še naprej poganjala šibkejša različica 1,6-litrskega dizelskega motorja s 120 "konji".

Honda predstavlja tudi motorja za H-RV in jazza

Honda bo v Parizu predstavila še več novih motorjev. Že omenjeni H-RV bo namreč na voljo z 1,5-litrskim bencinskim motorjem V-TEC in 1,6-litrskim dizelskim motorjem. Oba sta povezana z ročnim šeststopenjskim menjalnikom, bencinski motor tudi s samodejnim menjalnikom CVT.

Japonci bodo v prihodnjih dneh v francoski prestolnici predstavili še novega jazza, ki ga boa prihodnje leto poganjal bencinski 1,3-litrski motor i-VTEC. Moč se bo na kolesa prenašala prek šeststopenjskega ročnega (nadomešča petstopenjskega) ali samodejnega menjalnika CVT.

Ne spreglejte