SiolNET. Avtomoto Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Honda FCV – vodik serijsko za pet ljudi in s 700-kilometrskim dosegom

1

termometer

Pri Hondi so se pohvalili, da bodo tokrat na salonu v Tokiu med vsemi razstavljavci imeli največjo razstavno površino. Svetu bodo doma predstavili svoj serijski avtomobil s pogonom na gorivne celice.

The Power of Dreams – Moč sanj, ki v sedanjost postavlja energijo iz vodika in vrnitev superšportnika

Honda bo na svojem domačem salonu v slogu globalnega slogana Moč sanj, ki naj bi v voznikov vsakdanjik prinesel predvsem inovativne rešitve sodobne mobilnosti, predstavila dva zelo zanimiva avtomobila.

Visokotehnološkega ekologa, hondo FCV, svoj prvi serijski avtomobil s pogonom na vodik oziroma gorivne celice, in superšportnika NSX, ki se na sceno vrača z zelo zmogljivim hibridnim pogonom oziroma na ceste prinaša dirkaško tehnologijo nove dobe.

Pet potnikov in 700-kilometrski doseg

Honda FCV je torej po toyoti mirai že drugi serijski avtomobil japonske avtomobilske industrije s pogonom na gorivne celice, ki proizvajajo električno energijo in kot stranski produkt vodo oziroma vodno paro. Honda FCV bo s svojo zalogo energenta prihodnosti, vodika, zmogla prevoziti več kot 700 kilometrov.

Novi FCV bo imel zmogljiv elektromotor, ki bo skupaj z menjalnikom nameščen povsem konvencionalno, kar pomeni, da bo ta visokotehnološki ekolog dovolj udobja in prostora ponujal vsem petim potnikom.

Njegova posebnost je tudi vloga mobilne elektrarne, saj lahko z integriranim inverterjem ob izrednih razmerah gorivne celice oziroma v njih proizvedeno električno energijo uporabi za napajanje porabnikov v svoji bližini.

Da, hondo FCV bi tako lahko lastnik kot mobilno elektrarno priključil na napeljavo svoje hiše, podobno kot je to v objemu ledene ujme s svojim električnim avtomobilom naredil slovenski inovator in strokovnjak za elektromobilnost Andrej Pečjak.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin